Är bergochdalbanor Dangerous Verkligen?

bergochdalbanor är populära attraktioner på nöjesfält världen över, och beskyddare flock dem för spänning, speciellt på sommaren. Men vissa dödsfall och allvarliga skador har associerats med bergochdalbanor, upphov till oro över deras säkerhet, särskilt för sköra och äldre ryttare. Den relativa bristen på reglering av nöjesparken industrin har också varit ett bekymmer för vissa lagstiftare, som vill se bättre översyn av bergochdalbanor för att förhindra skador.

Statistiskt sett är en berg-och dalbana inte mycket farligt, särskilt om du är i god fysisk kondition. Nöjespark beskyddare löper mycket större risk att dö i olyckor på väg till parken än de lida skador på en berg-och dalbana, förutsatt att utrustningen är väl underhållna och köra ansvarsfullt. Nöjesparker genomför flera tester på sin utrustning, så att det är säkert för användning, inklusive mätningar för att bestämma g-krafter som ryttare kommer att omfattas. Nöjesparker som deras beskyddare frisk och levande, så de försöker bygga bergochdalbanor som är roliga och säkra. Det finns dock ett fåtal fall i vilken rider på en berg-och dalbana kan vara osäkra. För samtliga cyklister, ridutrustning som inte är väl underhållna är riskabelt. När du rider på en berg-och dalbana, är det alltid en god idé att inspektera utrustningen. Leta efter tecken på rost, den stackars reparationsarbeten, eller smuts, vilket tyder på berg-och dalbana är väl omhändertagna. När du spänner fast i en berg-och dalbana, se till att banden inte bleknat, repareras eller nött, och om ett besöksförbud bar används, se till att det låses på plats sitter stadigt och lämnade inget utrymme för att vicka eller bild. Små barn är särskilt i riskzonen att falla ur bergochdalbanor, på grund av sin ringa storlek, så se till att de kommer att vara säkra.

bergochdalbanor kan också vara farlig för människor med hjärtproblem. Spänningen som åtföljer en ritt berg-och dalbana åtföljdes även av en förhöjd hjärtfrekvens, vilket kan orsaka arytmi och hjärtinfarkt, mer känd som en hjärtattack. Personer med känd hjärtproblem bör tala med sin läkare om att köra bergochdalbanor, eftersom de kan vara osäkra.

Dessutom har bergochdalbanor kopplats samman med uppkomsten av blodproppar i hjärnan som kallas subduralt hematomas. En subduralt hematoma uppstår när blodkärl i hjärnan brister och blodet börjar koagulera, och det kan bli ett allvarligt hälsoproblem. Detta sker mycket sällan, och hänger samman med bergochdalbanor som omfattas beskyddare för höga G-krafter eller tillfällen då en passagerare piskades runt som en följd av dåligt säkrade säkerhetsutrustning. Personer som tar blodförtunnande medel bör undvika bergochdalbanor av denna anledning, och alla som erfarenheter upprepade huvudvärk efter en berg-och dalbana rida borde nämna det för sin läkare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.