Är London Underground lättanvänd?

En första blick på en London Underground map är nog för att ge även de djärvaste utforskare andra tankar. Det är ett spindelnät av färgade, sammanflätade linjer. Men om du tar dig tid att se kartan i detalj, är systemet mycket enkel att använda.

Hitta din väg genom London med tunnelbanan, eller tunnelbana, som det också kallas, är inte så svårt som det ser ut. De flesta tunnelbanestationerna har kartor på väggarna och hjälpsam skötare station för att besvara frågor. Biljetter kan köpas från maskiner antingen för en enstaka resa eller för obegränsad daglig, veckovis eller månadsvis användning. är The London Underground uppdelade i zoner. Centrala London, vanligen kallad West End, är Zon 1. Ju längre man reser ut från West End, desto högre området nr. Kostnaden för resan beror på hur många zoner du reser genom på resan. Om du köper en obegränsad daglig, veckovis eller månadsvis passera, är Londons kollektivtrafik bussar ingår. The London Underground lines utses av färg. The Northern Line, som går från High Barnet i norr till Morden i söder, representeras av en svart linje på kartan. Central-linjen är röd, och som namnet antyder, går det från öst till väst, och tar i centrala London. Det finns sammanlagt 12 olika färgade linjerna i Londons tunnelbanesystem. När du är i London, ett enkelt sätt att hitta en plats att be någon som tunnelbanestationen är närmast din destination. Den tunnelbanestationer i centrum av London befinner sig relativt nära varandra. Till exempel, om du är i hjärtat av bio-distriktet, känt som Leicester Square, är det bara 20 sekunder tunnelbaneresa till Piccadilly Circus. Genom att använda tunnelbanan på kartan och rita din resa bör du ha några svårigheter att hitta din destination. Om du märker att du går åt fel håll, helt enkelt gå av vid nästa station och korsa plattformen till den andra sidan. Det finns också kartor inuti varje tåg så att du kan se vart du ska och att du är på rätt tåg. Varje hållplats som du närmar dig kommer att meddelas via en högtalare i tåget. Om du är en semestrande besökare till London, kan du göra klokt i att undvika rusningstid. Den centrala London Underground är fruktansvärt upptagen hela dagen. Under rusningstid, blir det helt packat med folk. Termen sardiner i en burk är ingen överdrift när det gäller rusningstrafik på Londons tunnelbana. Rusningstrafik på morgonen är vanligtvis från 8 till cirka 9:30 På kvällen, den vanligtvis varar från omkring 4 till 6

Tänk också på att under sommarmånaderna blir Londons tunnelbana extremt varma. Vanligtvis finns det ingen luftkonditionering undantag för öppna fönster i vardera änden av vagnen. Till skillnad från subway system i många stora städer, som New York, stänger Londons tunnelbana ner på natten. Den sista röret tåget är vanligtvis runt 11 eller midnatt, och systemet inte återupptas förrän runt 6:30 Det är när Londons nattbussarna komma till hands, och de kan ingå som en del av din Underground passera.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.