Vad ska jag göra vid besök i Tucson, Arizona?

Tucson, känd för lokalbefolkningen som "The Old Pueblo," är namngivet efter ett gammalt spanskt ord som betyder "Black Base", en tydlig anspelning på den vulkaniska berg som ger en bakgrund till staden. Personer som besöker Tucson bör inte missa de många årliga festivaler, varav många är direkt relaterade till den indianska traditioner stammar som en gång bebodde området.

Några kända festivaler omfatta Tucson Gem och Mineral Visa och Tucson Folk Festival, som lockar över 50. 000 besökare varje år. För dem som besöker Tucson i november, finns det också USA: s största Alla själars Procession, en parad som hölls i helgen efter Halloween. Paraden, värd att fira dem som har dött, är en av Tucson viktigaste högtider, med nästan 10. 000 människor drog ut på gatorna iklädda kostymer att hedra deras förlorade dem.

Det finns över 120 parker tillgängliga för dem som besöker Tucson, inklusive Coronado National Forest, Sabino Canyon, och Saguaro nationalpark. Vandring och forsränning är mycket populär bland turister som besöker Tucson, liksom cykling och canyon camping. Outdoor Adventure Outfitters överflöd i staden, och en person som besöker Tucson kan hitta en grupp som passar deras lämplighet nivå och intresse. Ridning och jeep utflykter, och från fallskärmshoppning till helikopter turer, nu Tucson ger alla en bra chans att njuta av friluftslivet. Varmluftsballong ritt är också populära. Även dyra, de rider erbjuder den bästa möjligheten att uppleva Tucson skönhet från luften. Flesta stad och nationalparker erbjuda cykelleder av olika kondition nivåer.

Folk just Tucson inte får missa en tur till Biosphere2, tjugo minuter norr om staden. Den $ 200 miljoner US-dollar experimentet är hem till öken, hav, och en regnskog, plus ett stort vardagsrum komplex som tillät en grupp av åtta forskare att överleva i ett lufttätt struktur utan någon hjälp från omvärlden under två hela år. Biosphere2 byggdes för att bevisa möjligheten att leva i rymden kolonier. På många fronter försöket lyckades men samtidigt visade också de svåra utmaningar för att livet i rymden. Byggandet är nu öppen för visningar.

För dem som besöker Tucson och dess omgivningar, strax utanför staden är Titan Missile Museum, den enda i sitt slag i världen öppen för allmänheten. Titan är en underjordisk anläggning komplett med en ballistisk missil, kontrollrummet, starta kanal, och uppehållsrum. Missile själv var deaktiverat 1982, men anläggningen är fortfarande i sitt ursprungliga skick.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.