Vad bör jag tänka på vid köp av Travel Guide?

I de "gamla dagar, köpte" folk reseledare som var mycket lika för alla länder. De finns historiska sevärdheter, kyrkor och boende. Det fanns några skriven speciellt för unga damer eller unga män, med särskild betoning på "lämpliga" boende och aktiviteter, lämplig för de oskyldiga och renhjärtade. Numera kan en reseguide drag nästan varje aspekt av resande i en viss region eller land. När du väljer en reseguide, ska resenären först överväga om han är ute efter Generalities eller uppgifter. Om han bara vill ha en all-around reseguide som omfattar de viktigaste sevärdheter, restauranger och boende, kanske med förslag på dagsutflykter, han kan plocka upp en guide från Fodor's eller Frommer's som kommer att drabba de flesta av höjdpunkterna i hans besök . Dessa företag publicera riktlinjer för enskilda världens städer, som London eller Paris, samt till olika länder. De är etablerade guider och oftast ger ett bra värde. Reseguider är allmänt tillgänglig i bokhandlar, eller från Internet. En del resenärer kan ha speciella intressen. De kanske vill vandra i Alperna, cykel genom Toscana eller kryssning de grekiska öarna. De kan hitta en guide som hjälper dem att planera något av dessa äventyr.

Guiderna är tillgängliga för singlar, par, gay resenärer, rörelsehindrade-nästan vem som helst. The Lonely Planet folk specialiserar publicerar reseguider att ta en person långt från stigen, in i kulturella inuti en plats. Om en person är ekonomiskt medvetna, kan han hitta en reseguide för att passa hans behov där också.

En resenären bör leta efter en reseguide som motsvarar hans eller hennes särskilda behov, men publiceringen skall också ge viktig information-till exempel tullbestämmelser, ansöker om viseringar till flygbolaget information, språk, valuta och råd om kultur-bistå en resenär i att ta sig från punkt A till punkt B. A guide bör också ge en god överblick av landet eller staden, tillsammans med kartor och användbara telefonnummer eller webbplatser en resenär kan få tillgång till mer information. En bra reseguide bör hjälpa en person som har en minnesvärd resa. Det bör vara en hjälp, inte ett hinder.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.