Vad bör jag tänka på när man planerar en skidresa?

noggrann planering av en skidresa kan göra din resa mer givande. Flera saker måste tas hänsyn när du planerar din skidresa. Dessa inkluderar: att vara medveten om väderförhållanden, ersättning för köp eller hyra av skidutrustning, få kunskap om utväg där du planerar att åka skidor och packning lämplig klädsel. Ytterligare, om du är ny på skidor, bör du utöva definitivt regelbundet innan din skidresa.

Weather Conditions

Kontrollera väderförhållanden innan väg upp i bergen för en skidresa är viktigt av flera skäl. Mycket dålig stormar kan göra skidåkning obehagliga eller tom omöjligt. Dessutom kan dåligt väder stänga vägar gör det svårt att nå din destination, eller håller du fastnar i skidområdet.

Generellt om du planerar din skidresa i förväg, ge dig själv ett par dagar av "tid stötdämpande" så kan du antingen stanna en extra dag om det behövs, eller ledighet för skidresa en dag eller två tidigare . Om du inte kan ge dig själv här extra tid, då vissa att ta reda väderförhållanden innan de lämnar hemmet, och få en tre eller fyra dagar förutsägelse.

Alltid pack kedjor för bilar som behöver dem. Även om du inte använder kedjorna, är det mycket bättre att ha dem och vara beredda. I dåligt väder kan du bli tvungen att hyra kedjor innan du fortsätter på resan, och dessa kommer alltid på ett större pris än att hyra kedjor i din hemstad.

Skidutrustning

Om du har möjlighet att transportera skidor, men inte äger dem, klarar du hyra skidor i din hemstad. Dessa kommer också att vara billigare än skiduthyrning på en lodge. Dock vissa loger erbjuda särskilda skiduthyrning erbjudanden för nybörjare. Om du eller familjemedlemmar gör egna skidor, tänk på att inspektera utrustningen innan de lämnar. Barn synnerhet kan växa fortare än stövlar i en och samma säsong.

Underskatta inte vikten eller fot storlek när du ska hyra utrustning. Vikt och faktiska storleken på foten hjälp för att lämplig utrustning. Lämna fåfängan åt sidan när den förbereder en skidresa, och få den bäst anpassade utrustningen möjligt. Vara säker på att få rätt typ av skidor. Cross-skidor land är annorlunda än alpina skidor, till exempel.

Resort forskning

Nyare skidåkare bör forskningen orter när man planerar en skidresa. Sök efter orter med många alternativ, som att kunna pulka eller innerslang. Vissa orter erbjuder även erbjudanden för början skidåkare. Om du upptäcker att du faktiskt inte har skidor på din skidresa, en resort som erbjuder andra sätt att leka i snön kan vara idealisk.

Packing rätt kläder

Snö kläder, liksom vadderade byxor är ofta det bästa valet för skidåkning. Också överväga skikt som långa silke eller bomull underkläder som håller dig varm och mysig. Var noga med att få några ändringar av kläder, eftersom du kan bli blöt, och glöm inte att du kan hyra skidor kläder samt utrustning för skidåkning.

Kontrollera din skidresa väsentliga innehålla solskyddsmedel och läppbalsam. Många kommer tillbaka från skidåkning med fruktansvärda sunburns, och det finns inget sätt att avsluta en annars resa roligt ski. Även om vädret är grumligt bör solskyddsmedel användas. Solglasögon skär även ner på reflexer på soliga dagar. Liksom, packa bilen med extra höllbara livsmedel såsom kex och juice om du fastnar på vägen i trafik eller dåligt väder.

Motion

Skidåkning är en utmanande sport som definitivt kommer att få musklerna arbetar hårt. Liksom, kan den opraktiska placeringen av knäna bevisa utmanande, speciellt om du är ur form. Överväg börjar ett träningsprogram flera månader innan de slår i backen. Koncentrera dig på lämplighet de stora musklerna i benen, och aerobic fitness. Även att bara gå dagligen gör dig mer plats att åka skidor. Du behöver inte vara i perfekt form för att åka skidor, men hjälper det att ha muskler som inte kommer att plåga dig efter en dags skidåkning.

en noggrann planering av en skidresa kommer få dig att njuta av din resa betydligt mer. Det kommer att ge dig en chans att helt enkelt koppla av och åka skidor, snarare än att oroa dig vad du behöver när du når din destination.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.