Vad bör jag tänka på när du reser till Mexico City?

Mexico City, huvudstaden i Mexico, är en pulserande stad med 8. 720. 916 invånare (2005) på en yta av 1. 479 km2. Ett populärt turistcentrum, och pulsåder Mexikos verksamhet, är Mexico City en bra utgångspunkt för din semester. Mexico City har den största flygplatsen i Latinamerika, med trafiken som överträffar 24 miljoner passagerare varje år. Staden har också en bra kollektivtrafik, inklusive en omfattande tunnelbanan, en imponerande buss och Microbus rutten, och fyra stora busstationer.

Mexico City var ursprungligen en Aztec uppgörelse kallas Tenochtitlan. Established in 1325, blev det en viktig samlingspunkt för aztekernas rike och ett enastående exempel på arkitektur och omfattande planering. Dammar och akvedukter få färskt vatten i staden, och omgiven av en naturlig fästning små öar, tog det Hernan Cortes nästan två år att erövra Tenochtitlan. I striden, dock förstördes det mesta av den ursprungliga staden och alla dess naturskatter antingen borttappad eller stulen. De sista resterna av den ursprungliga civilisationen syns långt söder om Mexico City, där ett system med artificiellt skapade kanaler som fortfarande står som bevis på den magnifika kultur aztekerna. Om du besöker Mexico City, även känd som Distrito Federal (DF), eller federala distriktet, för första gången, finns det några landmärken som du inte bör missa . Konstitutionen Square, känd i spanska som Zocalo , är den arteriella centrum av staden, och ett bra exempel på spansk-eran arkitektur. Inte långt borta, Avenida de los Insurgentes sträcker sig 18 miles (28. 8km), vilket gör den till en av de längsta vägar i världen. Väl inom gränserna för staden, kan du hitta de Chapultepec Park, National Museum of Anthropology, Palacio Nacional, och House of Leon Trotsky. Med över 160 museer och 100 konstgallerier, intar Mexico City den fjärde platsen i världen för sina många museer, stänga in till New York och London.

Mexico City är en elegant stad som ofta kräver snygg dressing träda restauranger och teatrar, men godtar informell klädsel någon annanstans. Speciellt på sommaren, är strandkläder Gemensamma runt staden, och passar förväntas inte någonstans. Föroreningar är ett stort bekymmer i Mexico City, och det håller många turister borta från området. Street brott, t. ex. snatteri, är också utbrett, särskilt i starkt turistområden. Sunt förnuft bör råda här. Alltid gå i väl upplysta områden, stanna i grupper, och inte ha för mycket kontanter på dig.

ett visum måste ange Mexiko som turist, men detta kan erhållas på plats vid gränsövergångar, flygplatser, och de flesta flygbolag. Visum gäller i 90 dagar och kan inte förlängas. Det finns inga obligatoriska vaccinationer, booster skott mot hepatit och tyfus rekommenderas, eftersom båda är vanliga i Mexico City. Som med någonstans i Mexiko, ska besökarna vara försiktig med vattnet och med äta från vägkanten står.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.