Vad är skillnaden mellan en bar och en Tavern?

Skillnaden mellan en bar och en taverna varierar beroende på region i världen där man är. I vissa områden är de två termer används omväxlande, medan på andra ställen, folk menar något mycket specifikt när de hänvisar till en krog eller bar. Vissa regioner skilja på en bar och en krog när det gäller tillståndsgivning, vilket gör skillnaden främst juridiska.

Båda anläggningarna har upprättats för att sälja alkoholhaltiga drycker, vanligtvis för säljas endast användas, vilket innebär att människor inte kan köpa alkohol för att ta bort. De drycker som erbjuds varierar, men normalt bland annat öl, sprit, olika drinkar, och vin. De flesta barer och tavernor har en bokstavlig "bar", som i en disk där folk kan sitta och umgås när man dricker. Baren används också som en mellanstation för blandning av drinkar, interagera med kunder, och lagra diverse utrustning såsom koppar, garnishes, och så vidare. När människor inte skilja på en bar och en taverna, de vanligen tänker på en bar som en anläggning där endast alkohol är tillgänglig, medan en taverna erbjuder mat och alkohol. I juridisk mening, kan personer under rättslig dricka ålder få in på en krog, under förutsättning att anläggningen fungerar som en restaurang, och därför icke-drickande, skulle ha ett legitimt skäl att nedlåtande den, medan barer kan vara helt off-gränser till minderåriga personer. Barer och tavernor kan också ges olika tillstånd tillåter i fråga om timmar juridiska funktion, förmågan att tillhandahålla levande underhållning och så vidare.

Barer tenderar att vara mer benägna att erbjuda levande underhållning som band, strippor, magi fungerar, och så vidare, och de kan innehålla saker som jukeboxar, biljardbord och andra former av underhållning. Baren miljön är mycket inriktad på socialisation och underhållning, med små bord som uppmuntrar människor att tränga ihop sig, gott om stolar i baren, och en avslappnad atmosfär. Tavernor, å andra sidan kan utformas mer för middag, med större bord som kan rymma middag eller lunch tjänst.

Några kända restauranger som Tavern on Gröna i New York City har även "krog" i sina namn, vilket kan vara förvirrande för personer som använder "bar" och "krog" som utbytbara termer. Bar beteende i sådana inrättningar i allmänhet skulle passa alla, och gäster är i allmänhet inte uppmuntras att vandra ordet för att umgås, eller att smutta på små beställningar av mat.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.