Vad är British Broadcasting Corporation (BBC)?

British Broadcasting Corporation (BBC) är ett stort nyhetsmedier organisation med huvudkontor i London, England. Förutom att tillhandahålla omfattande nationella medier i England, sänder BBC även i hela världen till över 120 miljoner människor i 38 språk. Worldwide BBC täckning kan hämtas i ett häpnadsväckande antal platser, tack vare ett omfattande nät av sändare och stationer partner, och BBC korrespondenter är på plats i de flesta större nyheter från militärkupper för översvämningar. och med 2007 var BBC största Broadcasting Corporation i världen, och en av de mest respekterade i världen. BBC stoltserar med innehåll som "informerar, utbildar och underhåller," från dramatiska TV-journalistik till oerhört populär komedi visar. Organisationen sänder både tv och radio, och det har många webbplatser för att sprida information. Dessutom ger det ibland finansiera stöd till filmer som de anser viktiga.

1922, en grupp av kommunikationsföretag grundade British Broadcasting Company, Limited. 1927 by Royal Charter, förvandlades detta företag till BBC, gör det till ett publikt bolag som bidrar till ett monopol på kommunikation i Storbritannien förrän 1972. BBC TV infördes till England 1932, och gav en löpande radioreferat om andra världskriget som lyssnade aktivt till hela världen. Under hela sin historia har BBC försökte hela tiden att förnya sig tekniskt, att anta ny teknikutveckling tidigt och utvidga dem. I Storbritannien är BBC finansieras med avgifter TV-licens, som alla tv äga familj i Storbritannien måste betala. BBC World Service finansieras av statliga bidrag, och hela Organisationen leds av BBC Trust, som ansvarar för att upprätthålla integritet och ansvar för BBC. Den Trust är avsett att skydda den brittiska allmänheten, och personalen är helt skild från BBC sig för att garantera en maximal självständighet.

I Storbritannien är det mycket lätt att plocka upp BBC service på TV och radio. Utomlands kan BBC lokal service plockas upp med en kortvågsradio eller genom deltagande lokala stationer som kan medföra BBC-program. BBC har också flera utländska tv-divisioner som producerar lokalt relevanta medier. Alla med tillgång till Internet kan använda BBC: s otaliga hemsidor för utskrift nyheter, strömmande media, och en mängd andra medier presentationer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.