Varför en Writer’s Strike Programmering Affekt Television?

När författare som tillhör Writers Guild of America unionens är missnöjd med villkoren i sina avtal med tv och rörelse studior bild, kan de välja att inleda en författare strejk. Detta kan vara ett handikappande slag för TV och film industrin, eftersom även ett skript som redan har skrivits behov av ändringar och anpassningar som en föreställning filmas. Utan författare, kan detta inte ske, visar tvingar tv till slut avsnitt till film och filmer som håller på att filmas för att stoppa produktionen. En sådan författare strejk inträffade under 2007, och avser i huvudsak rättigheter författare till royalties från DVD-försäljningen av tv-serien, rebroadcasts på Internet, och podsändningar. Den nya tekniken i dessa lönsamma marknader, särskilt den hoppa i popularitet av dvd-filmer i serien och nedladdningsbara episoder eller filmer, fick författarna att kräva en större ersättning för försäljningen av sitt arbete på andra icke-traditionella marknader. När den här typen av författarskapets överfall, andra fackliga organisationer, inklusive fackföreningar utanför nöjesbranschen måste välja sida. Skådespelarens fackföreningar ofta strejk med författare, medan producenterna tenderar att sitta på motsatt sida av staketet, eftersom de avtalsförhandlingar över vinster som de känner sig.

Om en författare strejk varar länge nog, har det en negativ inverkan på TV-program. Detta kan bero på när strejken inträffar och hur länge den varar. Strejken varar i flera veckor under hösten eller vårsäsongen betyder att de flesta större föreställningar är i produktion. De har filmat några av skript redan skrivit, men de kan bara vara en eller två veckor framåt i inspelningen av visar att det är vädring. Ytterligare personal författare är inte till hands för omarbetningar vilket innebär alla omskrivning sker genom att människor som vanligtvis inte hålla jobbet, vilket i sin tur kan skapa lägre kvalitet skript i den färdiga produkten. Vanligtvis, när en TV-show har slut av manus, produktion på showen måste upphöra tills strejken är löst. Vad detta innebär i form av TV-program är att filmning är försenad, nya episoder uteblir, och stationer sänder måste välja att luften repris, kanske mycket tidigare än de planerat. Vissa visar, med sena börjar, som de i januari, kan få produktionen av sin försenade tidigaste episoder och kan besluta att hoppa över en hel säsong om en författare strejk inträffar på senhösten eller tidig vinter året. Nätverk kan också besluta att luft andra piloter, eller nya visar de var rädda för ett senare tillfälle eller bara överväger vädring. Vad brukar vara viktigt att nätverken är att färre människor tittar på repriser, som översätts till lägre intäkter från kommersiella annonsplaceringar. Reklaminslag är värda lika mycket när ett nät sänds en repris och fläkt lojalitet till föreställningar kan gå förlorad om fans får vänta länge på en ny episod av sina favoritprogram.

Det är i alla parters intresse: författare, producenter, regissörer, skådespelare och filmteam lösa en författare strejk så snabbt som möjligt. Långvarig strejker förändrar dramatiskt TV-program, förlorar pengar för nätverk och hålla aktörer, kamera människor, specialeffekter team, ljud experter, regissörer och producenter utan arbete. Kostnader för att ta igen den tid förlorad kan astronomiska och nätverk att fortsätta att göra mindre pengar än väntat, medan författarens strejken varar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.