Vad ska jag göra om jag har ett problem med mitt kryssningsfartyget?

Tyvärr är inte varje semester perfekt. Trots att många resenärer lägger ned mycket tid på att välja deras färdsätt, plats, logi och aktiviteter för sin resa, ibland går snett och planer misslyckas. Dessutom ibland händer på grund av något utanför resenärens kontroll. Det är viktigt att veta vem du ska kontakta om du har problem med att ordna resa, boende, eller någon annan aspekt av din resa som har preplanned med turism eller gästfrihet tjänst.

Det är mycket viktigt att veta hur du kommer i kontakt med kundtjänst om din resa, boende och aktiviteter har alla varit ordnat med ett företag, t. ex. en kryssningsfartyget. Genom att komma i kontakt med en kundtjänst agent, kan du ofta lösa problem som du har på din kryssning så snabbt som möjligt och komma tillbaka till njuta av din semester.

Innan du lämnar till din kryssning, vara säker på att samla all information som du använde när du planerar din kryssning. Sammanställa dessa broschyrer, tryckta webbsidor och alla pantförskrivningar samband med din resa på ett ställe och se till att ta med dig på din kryssning. Denna information kommer att vara till stor hjälp om du tycker att den information som presenterades för er skiljer sig från din kryssning upplevelse.

Förutom denna information ska du veta hur du kommer i kontakt med en representant från kryssningen medan du är ombord. Det kan mycket väl vara en agent på ditt skepp som kommer att kunna hjälpa dig med eventuella problem som du upplever. Bara i de fall det finns inte, se till att ta reda på hur du kan komma i kontakt med någon under din kryssning. På detta sätt kan man arbeta för att avhjälpa eventuella problem med ditt boende och service ombord innan kryssningen är över så att du kan återgå till att njuta av din semester.

Om du behöver anlita en kundservice agent, tänk på att notera vem du pratade med och när. Också göra en anteckning om vad ni diskuterat och allt som agenten som erbjuds under samtalet. Förhoppningsvis kommer du inte att ha några problem alls under din kryssning. Men om du gör det är det bäst att veta hur du åtgärdar problemet snabbt genom lämpliga vägar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.