Vad bör jag tänka på när man planerar ett Fiske semester?

Ett fiske semester är ett angenämt sätt att tillbringa ledig tid. Lugn och ro ska omge dig när du band till naturen. Ha ett ostört fiske semester är dock aldrig garanteras. Ändå finns det vissa saker du kan tänka på när du planerar din resa så att det går så smidigt som möjligt:

1. State fiskebestämmelser

Kolla lokala statens lagar för att avgöra om fiske är tillåtet. Förbereda alla handlingar som krävs för ditt fiske semester för att undvika lagöverträdelser. Bland dessa dokument är ett fiskekort, self-legitimation (pass eller ID-kort) och båt ägande information.

2. Typ av fiske

Maximera upplevelsen av ditt fiske semester genom att välja den typ av fiske som du skulle vilja göra. Detta kommer även begränsa de bästa platserna för din resa.

Fiske kännetecknas ofta av den typ av vatten som en fiskar: saltvatten eller sötvatten. Saltvatten fiske sker i tidvatten floder, öppet hav och flodmynningar medan sötvattenfiske förekommer i bäckar, dammar, floder och sjöar. Välja antingen typ bestämmer mängd fisk som du kan fånga. Till exempel fiska i saltvatten områden är i allmänhet större, varierar i storlek från 150 till 500 pounds (70 till 225 kg). Dessa fiskarter är snappers, randig bas och marlin. Samtidigt sötvattensfiskar såsom bluegills och King Salmon är mellan 0,5 till 100 pounds (0,25 till 45 kg) i storlek.

3. Väder

Håll koll på dagliga väderrapporter under ditt fiske semester. Var uppmärksam på plötsliga förändringar i temperatur och vindförhållanden. Dessutom, håll utkik efter extrema blixtnedslag och mörkfärgning av luftrummet.

Även regnväder lägger sordin på ditt fiske semester, mycket soliga dagar inte kan vara svaret heller. Skydda mot för mycket solexponering genom att packa extra solskyddskräm och en bred hatt för att skydda dig mot hudskador. Undvik uttorkning och värme sjukdom såsom illamående och yrsel genom att dricka tillräckligt med vatten eller annan vätska drycker.

4. Fiskeutrustning den utrustning du köpa för fiske semester beror på önskad typ och fiskemetod. Öppet havsfiske kräver stora nät medan sjön fiske använder ett spö och rulle. Fiskemetoder såsom trolling, flugfiske, spinn eller bete och lätta tackla fiske kräver användning av olika fiske utrustning och tillbehör. Du kan köpa en grundläggande fiske satt till njuta av fisket semester. Detta inkluderar ett spö, rulle, lina, ta itu med krokar, sänken och nål tång näsa. Ytterligare tillbehör är sax, vadande skor, ficklampor, pincett samt ett bra fiske kniv och bryne. Glöm inte att få leva fiskagn, en viktig ingrediens för ett givande fiske semester.

5. Kostnad vet hur mycket du har råd med på din fiske semester. Budgeten för nödvändiga utgifter såsom logi, mat och fiske-relaterade kostnader såsom ett fiskekort, extra utrustning och båtuthyrning. Också vara medveten om andra kostnader såsom avgifter för fiske kartor, dockning och lansering avgifter och flytvästar. Planera alltid en buffert belopp för akuta kostnader.

6. Akut förberedelse

Många saker kan gå fel under din fiske semester. Därför behöver du vara lämpligt förberedd för nödsituationer. Göra kopior av alla handlingar som krävs för resan och förvara dem säkert med någon hemma. Eftersom fisket innebär användning av skarpa utrustning, ta en första förbandslåda i händelse av skador. Inkludera regn passar i händelse av dåligt väder. Likaså ihåg din hatt och solglasögon för dessa soliga dagar. Om du har en rådande hälsotillstånd eller vissa allergier, bära en medicinsk armband och kontrollera att du har ett extra tillskott av medicinering med dig hela tiden.

Ordentlig planering kommer att bidra till en bekymmersfri fiske semester så att du kan luta dig tillbaka, slappna av och njuta av den milda ryck på ditt fiskespö som du rullen din senaste fångst!


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.