Varför all elektronik har stängs av för start och landning?

Eftersom användningen av personliga elektroniska apparater tycks ha gått framåt, så har klagomål om restriktioner för deras användning, särskilt under flygplan start och landning. Motståndarna till dessa begränsningar anspråk användning av enheter som mobiltelefoner, i synnerhet, har inte visats definitivt ha en effekt på någon typ av flygplan. Federal Aviation Administration och andra organisationer har tagit "Better safe than sorry"-metoden. Varifrån sanningen ligger i denna debatt? Det oftast anförda skälet till att stänga av elektronisk utrustning under start och landning är att dessa kan störa flygplanets kommunikation och navigering. När du närmar Podunk område kan kommunikationen inte ett sådant problem, men när man lämnar eller närmar O'Hare International Airport, till exempel en kommunikation misslyckande skulle kunna bli katastrofala på en jättelik skala.

start och landning, är naturligtvis kritiska tidpunkter under en flygning. Kraschar och kriser inträffar sällan när ett flygplan är på marschhöjd. Om dåliga saker kommer att hända, sker de vanligen under start och landning. Manövrar som krävs under start och landning kräver besättningens odelade uppmärksamhet. De måste vara i ständig kontakt med tornet, och deras instrument måste fungera korrekt för att säkert landa eller starta luftfartyg, i synnerhet vid en hektisk flygplats.

personliga elektroniska apparater, speciellt mobiltelefoner och bärbara datorer med trådlös Internetanslutning fungerar, inte avger signaler som de verkar. Konventionell visdom har dikterat dessa signaler är osannolikt att påverka den digitala, avskärmade system för moderna flygplan under start och landning-men osannolikt och omöjligt är inte synonyma. Signaler från vissa elektroniska enheter, såsom bärbara CD-spelare har varit kända för att orsaka störningar i kommunikation eller navigationssystem för äldre, pre-1984 jets. Men flygbolagen hålla rutinmässigt deras jetplan i bruk för 20 år eller mer, så det är definitivt möjligt att en passagerare som flyger idag skulle befinna sig ombord på ett äldre flygplan med färre skärmning. Ett annat skäl till elektroniska apparater ska avstängd under start och landning är att även om det är föga sannolikt att en CD-spelare störa flygplanets drift kan flygvärdinnor övervaka inte varenda elektronisk anordning ombord på flygplanet. De har inte den utbildning att avgöra om en elektronisk anordning kan vara ett störande agent eller inte. Därför är den enklaste lösningen att ha alla sådana apparater avstängda under start och landning.

A 2000 kongressens utfrågning underlåtit att fatta ett definitivt beslut om huruvida elektroniska apparater gör faktiskt störa ett flygplan under start och landning. Eftersom detta var fallet, var beslutet att alla sådana apparater avstängda, eftersom det skulle skada någon, var en fri lösning, och var känd för att vara ett lönsamt alternativ. Den amerikanska regeringen absolut inte ville ta bort användningen av dessa enheter under start och landning och sedan har det otänkbara händer-en olycka som orsakats av störningar från en bärbar dator. Världens regeringar och flygbolag har valt att följa denna logik, i allmänhet. Plus, vem vill lyssna till 300 personer som pratar på full volym på mobiltelefoner under en fyra timmar lång flygresa? Sky Marshals skulle behöva resa på varje flygning som hindrar passagerare från att angripa varandra.

I genomsnitt tar ett flygplan ungefär 15-20 minuter att nå 10. 000 fot (3. 1 kilometer), vilket anses marschhöjd. Det är inte orimligt att be passagerarna att stänga av personliga elektroniska apparater under de första 20 minuterna och sista 10 minuterna av en flygning för att garantera säkerheten för alla ombord på flygplanet och för dem i den omgivande luften.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.