Hur mycket TV ska mitt barn ha möjlighet att titta på?

Hur mycket TV ditt barn är tillåtet att titta på kanske inte verkar vara ett stort bekymmer. Men sjukvård experter överens om att så barnfetma priserna fortsätter att stiga, det finns en direkt koppling mellan fetma priser och inaktivitet. Barn i många skolor över hela USA och andra delar av världen står inför färre möjligheter till fysisk aktivitet, medan i skolan. Detta innebär föräldrarna måste ta ansvar för att hålla sina barn aktiva. Som om inaktivitet inte var nog en oro, är media överbelastning också ett problem för många familjer. Barn är överösta med reklam och program som porträtterar dubbla budskap. Beroende på hur mycket TV ett barn klockor, kan de visa bokstavligen tusentals våldshandlingar innan de någonsin gå till dagis. Om du är bekymrad för hur mycket TV ditt barn ska titta på, måste du ta en aktiv roll i att övervaka den.

I dagens värld, rekommendationerna för hur mycket TV ett barn bör titta mäts i skärm tid. Detta betyder att alla skärmar, både dator, TV eller video spel, är alla behandlade lika. För varje timme ett barn sitter framför en skärm, som är en timme de kvarvarande stillasittande och en timme de inte får någon fysisk träning. American Academy of Pediatrics tyder på att barn över två års ålder bör begränsas till högst två timmar på skärmen tid per dag, medan barn under två års ålder bör tillåtas ingen. Detta särskilt riktlinje fastställts av hälsoskäl, och medan det är förmodligen ett mycket exakt riktlinje, kan det vara svårt att upprätthålla-särskilt för äldre barn. Som förälder ska du använda din bästa omdöme och ta hänsyn till hur mycket fysisk aktivitet ditt barn får. När man försöker att utvärdera hur mycket TV och skärm barnet är tillåtet, inte tillämpliga dator tid för läxor till sin tid. Om du känner ditt barn spenderar alltför mycket tid på datorn att göra läxor, övervaka sin användning och prata med läraren om det är ett verkligt problem. Du kan välja att begränsa hur mycket TV dina klockor barn och sedan ställa sina egna begränsningar för dator-och videospel. De flesta barn kommer att acceptera dessa gränser och kommer att kunna finna andra, mer produktiva sätt att roa sig själva. Om ditt barn är resistent mot skärmen tidsfrister, försöker bestämma var deras motstånd kommer från. Om de har varit underhållande sig flera timmar varje dag med tecknad film och videospel, kan de vet inte hur man hittar andra saker att göra. Hjälpa dem att hitta aktiviteter de har att få dem fysiskt och mentalt aktiv.

TV, datorer och videospel borde inte behöva vara tabu i ditt hem, men de bör inte heller köra ditt liv. Hjälpa barnen att se att det hjälper dem att leda hälsosammare och mer produktiva liv.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.