Hur kan jag kontakta min konsulatet om jag i trubbel utomlands?

Även om det är bäst att göra allt i er makt för att hålla sig borta från juridiska problem när du reser utomlands är det viktigt att veta vad man ska göra om du befinner dig anhållits eller häktats av utländska officerare. Nästan alla främmande land har ett amerikanskt konsulat eller amerikanska ambassaden. Dessa kontor som ändamål att hjälpa, eller helt enkelt ge råd amerikanska resenärer när de är utomlands.

Konsulatet har en filial med titeln "Medborgare Emergency Center som hjälper amerikaner som befinner sig i nödsituationer när de är utomlands. Om du till exempel har de mest obehagliga omständigheter bli skadad, allvarligt sjuk eller drabbas av ett brott när du är utomlands, kan detta kontor hjälpa dig. Det är viktigt att veta hur du kommer i kontakt med din konsulatet när du reser utomlands. Innan du lämnar till din resa, göra lite forskning för att ta reda på var dina konsulat finns i varje land som du planerar att besöka. Se till att notera sina kontaktuppgifter och håller med dig hela tiden. Enkelt att skriva ut information och hålla den i din plånbok eller handväska är en mycket bra idé. Den här regeringens webbplats finns länkar till alla amerikanska ambassaden eller konsulatet i världen: http://usembassy. state. gov. Från denna sida kan du komma webbplatser varje konsulatet och hitta deras kontaktuppgifter.

Även om du kan få hjälp genom dessa kontor finns det några saker att konsulatet inte kan hjälpa dig med. Nedan finns två rosters. Den första innehåller saker som ett konsulat kan hjälpa dig med. Den andra är en lista över saker som konsulatet inte kommer att kunna hjälpa dig med.


En amerikansk ambassad eller konsulat kan hjälpa om du:

  • har en rättslig tvist med den lokala regeringen.
  • Är häktats av lokala regeringen.
  • anklagas av den lokala regeringen och behöver hjälp för att skydda din mänskliga rättigheter.
  • Du blir sjuk eller skadad och behöver hjälp att hitta rätt läkarhjälp och /eller att återvända hem.

en ambassad eller konsulat kan inte hjälpa om du:

Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.