Hur är hushållen Valda för att vara en del av Nielsen Ratings System?

Nielsen ratings system är en metod för bestämning av hur många hushåll har sin tv inställd på ett visst program vid en viss tidpunkt. The Nielsen ratings systemet bestäms inte huruvida ett tv-program är av bra eller dålig kvalitet. Istället ger Nielsen ratings systemet uppgifter om vem som tittar på programmet och hur länge. Dessa värderingar är ofta användas av tv-annonsörer och den totala TV-industrin för att övervaka popularitet olika program. The Nielsen ratings systemet avgör betyg genom att kontrollera tv-tittande på cirka 5. 000 hushåll i USA och fler hushåll i andra länder. Dessa hushåll väljs ut på grundval av i vilken grad de representerar alla TV-tittande hushåll. Nielsens organisationen undersökt den totala populationen av TV-tittande hushåll och bestäms vilka egenskaper gör dem annorlunda från icke-tittande hushåll. Då Nielsen organisationen väljer hushåll fördelas mellan geografiska platser i städer och på landsbygden så att proportionerna i varje område match folkräkningsuppgifter så nära som möjligt.

hushållen som har gått med på att delta i Nielsen ratings system har övervakningsutrustning installerat på sina tv-apparater, videobandspelare, DVD-spelare, paraboler, digital videobandspelare, och kabelboxar. En annan typ av mätare, som har en knapp för varje hushållsmedlem och gäst, används för att låta Nielsen ratings systemet vet vem som tittar på TV vid en viss tidpunkt. Mätarna används för att övervaka när en TV-apparat är påslagen och vilken kanal den är inställd på, och denna information sedan automatiskt överförs till Nielsen organisation. Ovanstående uppgifter skall kompletteras genom tillfällig användning av dagbok där hushållsmedlemmarna skriva ner vad de såg och när. The Nielsen ratings system är viktigt eftersom det ger annonsörer och innehållsleverantörer att veta vilka visar är populära bland olika typer av människor. Denna information gör dem skräddarsy annons leverans till vissa populationer, spara pengar för annonsörer och öka intäkterna för innehållsleverantörer. Om en annonsör betalar för sändningstiden under ett visst program och att programmet inte har ett tillräckligt högt betyg, kan annonsören besluta att dra tillbaka sin annons. För att försöka förhindra detta intäktsbortfall, kan tv innehållsleverantören flytta programmet till en tidslucka som kan ge mer tittare eller ta bort luften.

I en annan typ av försök att förbättra betyg, innehållsleverantörer luft efterlängtade program under "sveper" veckor i november, februari, maj och juli varje år. Dessa veckor är viktiga eftersom det är under dessa veckor att Nielsens hushållet skall fylla veckolånga tittar dagböcker lämnas till dem av Nielsen organisationen. Dessa dagböcker ger detaljerad information om hur många och vilka typer av människor tittar på varje tv-program, så denna information är mycket uppskattad av både innehållsleverantörer och annonsörer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.