Vad är ett spöke Slug?

Ett spöke skogssnigel är en köttätande nattlig snigel först upptäcktes i Wales 2006. De närmaste släktingarna spöket skogssnigel finns i Östeuropa, ledande forskare att tro att spöket skogssnigel kan vara en inplanterad art. Men är det verkligen en särskild art, och det har fått sin egen speciella epitet: Selenochlamys ysbryda . På grund av farhågor för att spöket skogssnigel är en inplanterad, snarare än infödda, arter, är forskarna håller noga koll på spridningen av djur för att säkerställa att de inte skadar inhemska djurlivet.

sågs Den första spöket snigel och fotograferade under 2006, men forskare har inte till fullo inse vidden av fyndet. 2007, en trädgårdsmästare i Cardiff, Wales upptäcktes annan snigel, och förde det till forskare vid det lokala universitetet. När forskarna hade en förlaga att arbeta med, insåg de att en helt ny art hade upptäckts.

Ghost sniglar är helt vit, ser snarare ut som en banan snigel doppad i blekmedel vid första anblicken, vilket förklarar deras gemensamma namn, liksom deras speciella epitet, som kommer från det walesiska ordet ysbryd , som betyder "spöke. "Dessa sniglar är Blind, och de har ett antal vassa tänder som de använder som Ratchets att dra i matvanor som maskar, på förstoringen, tänderna är faktiskt ganska krävande. En forskare beskriver ätande process som liknar den sörplande upp en bit spaghetti.

Forskare tror att spöket förmodligen stångbitar utvecklats i en grotta miljö, vilket förklarar deras brist på ögon och nattliga vanor. De kan ha importerats till Wales som liftare om trädgård leveranser, som skulle ha tillåtit dem att sprida sig i walesiska trädgårdar. Dessa Blind sniglar är verkligen skiljer sig från inhemska walesiska arter, vilket gör det osannolikt att de är av walesiska ursprung.

Upptäckten av den walesiska skogssnigel belyser den roll som utövare av allmänheten kan spela i vetenskapen. Om en nyfiken trädgårdsmästare inte hade väckts i ett spöke skogssnigel till universitetet, kan forskarna inte har gjort upptäckten, och sniglar kan frodats utsträckning innan de uppmärksammats av det vetenskapliga samfundet. Istället forskare har ett försprång på undervisning spöket skogssnigel, som kan vara bra om sniglar bli en allvarlig skadegörare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.