Vad är en hund Stroke?

En hund stroke är inte så vanligt men det förekommer i våra hund vänner. Det finns i huvudsak två typer av stroke, som kan alla ha en mängd orsaker. Den första typen kallas en hund ischemisk stroke inträffar när en blockerad eller clotted artär stoppar blodflödet till hjärnan. Vissa hundar kan även få tillstånd då de har betydande blödning i hjärnan. Detta kallas en hemorragisk stroke och det onormala blödningar faktiskt blockerar passage av blod till hjärnan.

Precis som hos människor, en hund stroke kan leda till hjärnskador. När hjärnans celler inte får syre behövs, kan de dö snabbt. Men hundar tenderar att återhämta sig från stroke bättre och med större lätthet än vi människor, och vissa hundar kan ha en stroke som ägarna inte ens märker. kan symptomen av en hund stroke ändras. En hund kan verka förvirrad, kan det vara blind, huvudet kan lutas i en riktning, och det kan förefalla ur balans. Hundar drabbade kan förlora kontrollen över sin urinblåsa och tarmar och deras beteende kan vara påtagligt annorlunda. De kan också verka mycket sömnig. Om du märker att ditt husdjur beter sig underligt, kan detta bero på flera orsaker. Om du märker att flera av dessa symptom kan du misstänker att en hund stroke och du borde få veterinärvård omedelbart. Det finns ett antal saker som kan orsaka en hund stroke, inklusive traumatiska skador, en mängd blod missbildningar, missbildningar av vener och artärer, och även ansamling av fett i venerna. Hundar kan också drabbas av hemorragisk stroke om de utsätts för vissa gemensamma gifter. Behandling efter att hunden har ett slaganfall i regel börjar med att identifiera orsaken. Som nämnts, många hundar gör en mycket bra återhämtar sig från stroke. Detta är inte alltid fallet, men många kommer att kunna återfå funktion i armar och ben, speciellt med mycket omsorg och hjälp från sin ägare och veterinärer. Behandlingen kan vara dyrt och om en hund är i hög ålder, en del ägare väljer att eutanasi deras hundar efter en stroke. Detta är inte alltid nödvändigt.

Det finns exempel på hundar med viss personlighet förändras efter en stroke, och detta är meningsfullt gett viss förlust av hjärnans funktion. Dessa kan vara mindre och en hund kan återfå sin gamla personlighet. Förstå orsaken till stroke kan din hunds veterinär för att berätta vad sannolikheten för fullständig återhämtning från en hund stroke kommer att bli.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.