Vad är en humla?

En humla är ett bi i släktet Bombus , som innehåller flera arter som förekommer över hela världen. Humlorna är viktiga pollinatörer för många växter och blommor, och som ett resultat, är deras befolkningar noga övervakas av forskare med intresse för hälsa grödor som odlas för att användas som livsmedel. I vissa områden humla populationer verkar vara på tillbakagång, på grund av livsmiljöer påverkan och människans intrång, och detta har väckt farhågor om jordbrukets framtid.

Ordet "Bumblebee" kan låta som det är en hänvisning till vägen humlorna verkar humlor från blomma till blomma, men det är i själva verket härrör från Mellanöstern engelska bombeln , ett ord som betyder "boom" eller "till buzz, förseende det surrande ljudet som produceras av vingen muskler humlor.

Liksom andra bin, humlor har anpassats till foder på pollen och nektar från växter, med speciellt utformade långa tungor som hjälper dem tillgång binds blomma nektar. De har sex ben och en uppsättning av segmenterade antenner. Humlor är också bland annat skrymmande i formen, och de är ofta mycket hårig, med håret är silkeslen och mjuk. Många humlor har distinkta svarta och gula ränder som folk förknippar med dessa bin, men de kan också vara märkt med orange eller röd, eller de kan vara fast färgade. Dessa bin kommunicera med olika dofter som kan användas för att förmedla information. Många arter, till exempel, doft-märke blommor efter att ha tagit nektar, så att andra bin vet att blomma redan har exploaterats.

Bumblebees är sociala varelser, och de föredrar att bo i marken, ofta över hål kvar av andra djur. En humla koloni börjar med drottningen, som overwinters, söker upp ett bo och sedan lägger ägg som kommer att utgöra basen i kolonin. När äggen kläcks, ger hon larverna med näring tills de mogna till vuxna bin och ett kastsystem med drottning, drönare och arbetare framträder. I slutet av den varma årstiden, humlorna dör och lämnar efter en ny drottning att övervintra.

Dessa bin kan sveda, och kommer att göra det självförsvar. Eftersom deras Stingers inte taggar, de kan sticka flera gånger, eftersom människor som har lyckats GÖRA RASANDE en humla koloni har redan lärt sig. Som en allmän regel, men humlor är godartade, och deras förekomst egentligen borde vara positiv eftersom de kommer att hålla växterna i trädgården pollineras för att de ska mogna och bära frukt eller frön.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.