Vad är en Wildebeest?

En gnu är en hov i släktet Connochaetes som finns i södra, centrala och östra Afrika. Djuren strövar över slätten i grupper av olika storlekar för att söka mat och vatten. Gnu även utöva massiv årliga migration på jakt efter vatten i besättningar som kan innehålla hundratals djur och färdas över 800 miles (1. 288 mil). De stora djuren är en viktig del av den afrikanska landskapet, och ofta synskadade personer på safari. Namnet kommer från två holländska Afrikaans ord, som betyder "vilddjur. "En gnu också kan känna av alternativa namn gnu, ett ord som kommer från Khoikhoi språket i Afrika. "Gnu" är förmodligen en Onomatopoesi, eftersom manliga gnu göra ett grymtande ljud som låter misstänkt liknande. Oavsett om man kallar det, kan en gnu växa till en imponerande storlek. Vissa män har vägde in på över 550 pounds (250 kg), med kor i allmänhet väger något mindre. Under idealiska förhållanden kan en gnu leva till omkring 20. Den gnu anses vara en Slidhornsdjur, eftersom det har till och toed fötter. Vidare klassificerar kroppen struktur gnu det som en antilop. Liksom andra antilop, en gnu har långa, smala ben, kraftfull bakkvartsparter som ger den en karakteristisk bounding rörelse, väldiga horn. Både hanar och honor har horn, som kan användas i kombination med kraftiga hovar i en allvarlig kamp. i små grupper, gnu hotas av rovdjur som lejon och vilda hundar. De är också i riskzonen på grund av möten med människor, som jagar dem för livsmedel samt staket av deras livsmiljö. Däremot kan en stor grupp gnu tur tabellerna. Gnu stampedes är kända i Afrika, och djuren kan resa upp till 50 miles per timme (80 kilometer per timme) under minst trettio minuter när de flyr från rovdjur. Djur som fångats i deras väg kommer att köras ner.

Wildebeest har korta glansiga rockar i brunt till grått, med ränder tillverkade av längre, mörkare hår. Vissa arter har olika funktioner som skägg eller fetlock hår. Djuren mate på våren, efter regnperioden har avslutats och innan migration börjar. I december kvinnliga gnu föda sina kalvar. Liksom många andra vilda djur, är en ung gnu brukar kunna hålla med besättningen inom några dagar, men det kommer att ta flera månader för att mogna helt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.