Vad är en Rip Aktuellt?

En reva aktuell är ett fenomen som förekommer utmed kusterna med brytande vågor. Som våg går från djupt vatten till grunt vatten kan bryta med stor kraft på vissa ställen, medan det är svagt i övriga områden. Denna skillnad i styrka på vågen paus kan orsaka spridning celler utvecklas som utgör rip current: en smal och snabb remsor av vatten som rör sig bort från stranden . En mängd olika faktorer kan påverka bildandet av en reva nuvarande inklusive sandbankar, pirer, vågbrytare och formen på havsbottnen. p

Rip strömmar ofta felaktigt kallas rippa tidvatten . Tides har att göra med havets vattennivåer som förutsägbart och långsamt förändras främst på grund av månens gravitation. Rip strömmar, å andra sidan, helt oberoende av tidvatten, utgör plötsligt och oväntat som en följd av vissa villkor för brytande vågor. Enkelt, tidvatten har att göra med vattennivån och strömmarna är snabbare strömmar av vatten som rör sig i ett större vattenområde. En reva aktuell är också annorlunda än en Undertow som är en ström av vatten dra ner till havsbotten. En Undertow kommer därför att dra en simmare ner, medan en rip nuvarande normalt dra en simmare ut i havet. En reva ström kan vara allvarlig om den utgör på en badstrand, särskilt för dem som inte kan simma bra eller inte alls. Detta beror på att rippa nuvarande hastigheter är vanligtvis ungefär en till två fot per sekund (cirka ,3 till ,6 meter per sekund). I vissa fall, en rip ström kan färdas i hastigheter snabbare än åtta meter per sekund (cirka 2,4 meter per sekund)-snabbare än en olympisk simmare kan simma. Därför även de bästa simmare kan vara i fara om de inte vet hur man reagerar på att vara i en rip aktuell. På grund av dess snabbhet och kraft, reva strömmar resultera i mer än 100 drunkning dödsfall varje år i USA och har en del att göra cirka 80% av vatten räddningar.

För att undvika att drunkna i en reva nuvarande, det är viktigt att inse när en reva ström i vattnet. Områden i vattnet som är en annan färg än omgivande vatten kan vara ett tecken på en rip aktuell. Hackar, är spottar vatten ett tecken, som är en linje av tång, skum, eller annat skräp framåt i vattnet.

Omvänt ovanligt lugn letar vatten kan också vara ett tecken. Ett avbrott i mönstret av vågorna rör sig mot stranden kan också innebära en reva ström brygga under vattenytan. Det bör dock noteras att en reva nuvarande kan vara närvarande och inte uppvisar något av dessa symtom.

För att förbli säker, bör simmare aldrig simma ensam och måste särskilt försiktig vid bad vid stränderna utan badvakter i tjänst. Simmare fångad i en reva strömmen behålla lugnet och simma i en riktning som följer stranden, simma till stranden först när de är ute på rip nuvarande. Om simma längs stranden är inte är möjligt bör en float eller trampa vatten tills den är fri från den nuvarande. Försöker simma mot land samtidigt som fångats under undersökningsperioden nuvarande kommer bara att leda till utmattning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.