Vad är Victoria Falls?

Victoria Falls är ett enormt vattenfall i södra Afrika som är en av de största vattenfallen i världen. Det grenslar gränsen mellan Zambia och Zimbabwe, och det har blivit en betydande turistattraktion, tack vare sin skönhet och överklagande av omgivande afrikanska miljön. Eftersom Victoria Falls blivit så populär plats att besöka, är det oftast lätt att hitta boende där, tack vare ett brett sortiment av hotell i området.

Arkeologiska fynd tyder på att människor har bott i närheten Victoria Falls i århundraden. Den första europé att se forsen var David Livingstone, som var uppenbarligen missnöjd med det afrikanska namnet för den faller, Mosi-oa-Tunya , som betyder "röken som dånar. " Han kallade faller för Drottning Victoria, efter en sedan länge etablerad konvention bland brittiska upptäcktsresande att namnge nya platser och landmärken efter kungen eller drottningen av Storbritannien.

För Livingstone, måste faller ha varit en skrämmande och fantastisk syn. Ljudet av forsen hörs från långt håll, och under regnperioden, spray från Victoria Falls kan ses för miles. Det är också ganska imponerande under torrperioden, men flödet är kraftigt minskat. Tekniskt sett är Victoriafallen inte den högsta och bredaste vattenfall i världen, men den totala arealen av fallande vatten är större än alla kända vattenfall, och säkert mycket större än Niagra Falls, en annan välkänd vattenfall.

The Falls visas vid ett av de bredaste punkterna i Zambezifloden. De orsakas av flödet av floden i ett mycket smalt, mycket djup ravin som orsakar Zambezi att böja kraftigt österut. Eftersom passet visas vid en så stor punkt i floden, den volym vatten som plötsligt springer över sidan är ganska imponerande, och det faller omkring 355 fot (108 meter) till botten av ravinen. Tack vare den klyfta kan man visa faller rakt på från andra sidan av passet. En serie av djupa klyftor följer av första, zigzagging fram och tillbaka flera gånger innan floden försiktigt kurvorna i öster, där den möter Indiska oceanen.

I 1989 utsågs Victoria Falls som världsarv. Utöver det faller sig, funktioner platsen också ett överflöd av afrikansk växter och djur, vilket gör det till en spännande och intressant plats att besöka. Besökarna kan gå på naturen går runt i området för att utforska den, och under vissa tider på året kan de även simma på randen av fallen, i en naturlig pool kallas Devil's Swimming Pool.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.