Vad är en Kookaburra?

Kookaburras, känd formellt som Dacelo novaeguineae , är medlemmar i kungsfiskare och familj hemma i skogarna i södra och östra Australien. Fågeln är en ikon i Australien ornitologi, och många australisk författare diskutera kookaburra och dess särskiljande samtal i sitt arbete. Fågeln är också känd som "Bushman's Clock" eller "Laughing Jackass" på grund av sin sång, som påminner hånskratt. Som kookaburras är ganska flockdjur och vakna upp tidigt på morgonen kan skogen fyllas med sina högljudda samtal fram och tillbaka till varandra. Fåglarna har ett trubbigt, vänligt utseende som är helt bedårande, och leder ofta människor att mata dem och erbjuda skydd, ett beslut som ibland senare ångrat. Namnet "Kookaburra" är en Aboriginal Onomatopoesi för hur fåglarna ljudet när de ringer. Kookaburras växa sig vara ungefär lika stor som korpar, sällan mer än 17 inches (43 cm) i höjd med tät, tjock brun och vit organ och långa näbbar. Under häckningstid, föräldrarna bygga boet och ruvar äggen tillsammans i 25 dagar inkubationstiden, och både få mat till ungarna för månad lång tid innan de kan flyga. För en månad efter att de blivit flygga, kommer föräldrarna matar sina ungar innan de förväntar dem att försörja sig.

Liksom andra skog kungsfiskare runt om i världen, kookaburras faktiskt inte fisk. Fåglarna är köttätare och äter små ryggradsdjur, insekter, och ibland andra fåglar. De har också blivit kända för att stjäla mat från utflykter och grillar, även om endast lämnas utan uppsikt för en stund. På grund av sin benägenhet att byte på unga fåglar, vissa australiska bönder har en omstridd relation med kookaburras, som är ganska förtjust i ungar och kycklingar. Kookaburras bygga bon gjorda av lera och pinnar i stammar något murkna träd eller termitstackar, och föredrar att bo i inhägnat område djupt inne i skogen för bättre skydd.

Kookaburras är långlivade fåglar, med en förväntad livslängd på upp till 20 år, och de utgör stora sociala flockar som ofta innehåller flera generationer av barn. Det är inte ovanligt för äldre syskon att ta hand om den yngre generationen i flera år innan de finner kompisar själva, och de familjer bor tillsammans i ett fast skog plats, snarare än migrerar. Den högljudda samtal i kookaburras fungerar både som en metod för kommunikation och som ett sätt att staka ut territorium, vilket visar att fältet inte är öppet för kolonisation av andra fåglar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.