Vad är en Jack-A-Poo?

En jack-a-poo är en blandras hund ökar i popularitet i USA. Det är en specifik blandning mellan mindre Poodles och Jack Russell terrier, men rasen är fortfarande så nytt att det är svårt att hitta mycket information om dem, deras beteende och deras egenskaper. Det är inte svårt att förstå avsikten bakom korsningsavelsprogram av dessa två typer av hundar. Både hundar har önskvärda och oönskade egenskaper. Jack Russell Terriers är kända för sin exceptionella intelligens, som snabbt kan leda dem till problem utan kvalificerad utbildning från tidig ålder. Poodles anses också några av de mest intelligenta hundar, men återigen, om felaktigt utbildad, kan de vara bitande kall. I allmänhet poodles ha en mer stillsam intelligens än vad Jack Russell Terriers. Lugna ner Jack Russell energi genom avel det till en pudel kan vara ett smart val.

Vidare skjul Jack Russell signifikant medan poodles anses lågt skjul, och nästan allergivänliga. Den korsavlade jack-a-poo eller jackdoodle kan ha drag av ett icke-shedding hund och bättre för människor som har lätt allergi mot hundar, eller som helt enkelt inte vill ta itu med en shedding hund. Huruvida ett jack-a-poo kommer skjul eller vara en lugn hund är en bra fråga som inte alltid lätt att avgöra när du skaffar en valp. Om du vill vara säker på lugnare egenskaper eller låg sprider, rädda ett år gammal jack-a-poo kan vara ett bättre val, eftersom djur räddarna kan ge dig en mer fullständig hänsyn till hundens beteende.

temperament och päls kan variera, som kan utseende. Vissa typer av jack-a-poo ser gärna Jack Russell Terriers, och väger in på cirka 15-25 pounds (6. 8-11,34 kg). Andra kan vara mindre, kan ha smidig istället för grov krusig rockar, och alla uppvisar en rad olika färger. När jack-a-poo är första generationen, betyder det att den har en Jack Russell och pudel förälder. Andra eller senare generationer innebär att hunden är ett resultat av avel två jack-a-poos tillsammans. Du kan få mer förutsägbara egenskaper hos hundar för senare generationer, eftersom hundar med de mest önskvärda egenskaper väljs ut att föröka sig och producera valpar.

Den första generation jack-a-poo tenderar att vara de mest varierande i utseende, päls kvalitet och temperament. Det kan se ut som en Jack Russel eller en pudel, skjul eller ej byggnad, och har hög energi eller inte. Om du vill bli överraskad av en hund personlighet och utseende, första generationen valpar kan vara det bästa valet. Klart, men alla jack-a-poo du förvärvar drar stor nytta av massor av kärleksfull uppmärksamhet, noggrann och språkundervisning beteende och övergripande tankeväckande omsorg om päls. Hundar som lyckas bäst, oavsett ras, göra det kärleksfulla hem.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.