Vad är en Bug Zapper?

A bug zapper är en enhet som använder ljus för att locka en insekt, och sedan electrocutes insekten, som orsakar död. Människor använder ofta felet zapper att skära ned på insektspopulationer i sina trädgårdar eller på sina uteplatser. Dock kommer några av de viktigaste insekter som man skulle vilja döda, såsom myggor, verkar ganska immun mot den charm en surrande ljus och undvika felet Zapper. Andra värdefulla insekter, som mal och fjärilar, som utgör ingen fara för människor få dras till ljuset och drabbas av sena och onödiga dödsfall.

Reklam hävdar ofta felet zapper att vara en "ny" utveckling. Dock är felet zapper faktiskt över 70 år. William Folmer och Harrison Chapin gjorde den första 1934. The bug zapper har genomgått några smärre förändringar över tid, men det är i huvudsak fortfarande samma maskin med samma vägledande principer. The bug zapper liknar något en maska hus. Den har en topp eller tak, som håller buggar i och skyddar nästa lager som innehåller en liten makt transformator kan leverera upp till 2000 volt ZAP kabeln nät i botten. Mellan kabeln nät och botten är ett ljus, som kan variera i watt. Glödlampan tenderar att vara fluorescerande, som tyvärr inte lockar myggor. När en intet ont anande insekt flyger in i ljuset, man hör en elektrisk stöt, liknande en kort sorl av ett bi, vilket betecknar insekten är nu död. Döda insekter samlas på botten av Bug Zapper. The bug zapper behöver tömmas ofta, eftersom det lätt kan tanka över natten. En oro med felrapporten zapper är att det faktiskt kan locka till sig fler insekter till en gård, snarare än avvärja dem. Också eftersom det främst zaps ofarliga insekter, kan det göra mer skada än nytta för miljön. Forskare har nyligen utvecklat en typ av bug zapper som avger en icke-giftig kemikalie som kallas Oktenol liksom koldioxid. Dessa två kemikalier attrahera mygg och kan i slutändan visa sig vara mer effektiv för att eliminera dem.

För extra skydd, dock bör man inte åberopa felet Zapper ensam. Citronella ljus har ett myggmedel faktor, samt, i synnerhet med farorna av West Nile-virus minskade från myggor, den bästa förebyggande åtgärden kan vara att använda repellants hud insekt som innehåller DEET. Insect repellants behöver användas med försiktighet, men de är effektiva för att förhindra bites. Undvika att gå utanför de timmar strax före soluppgången och efter solnedgången, när myggorna är vanligast, kan också eliminera risken att bli biten.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.