Vad är en Alpha Dog?

Alpha är den första bokstaven i det grekiska alfabetet. Uttrycket alfa hund så refererar det till den dominerande hund, i en förpackning inställning, det är första och viktigaste. Alfa hund är den hund som andra medlemmar av flocken är undergiven (kallas beta hundar), och de flesta flockdjur med anknytning till hundar som vargar och prärievargar har både en alfa-hane och hona. Den Alpha Dog måste regel med järnhand (eller tass) och beviljas först rättigheter i avel med honor och att äta. Både manliga och kvinnliga alfa hund utstrålar förtroende, bibehålla kontroll genom kroppsställning, ansiktsuttryck, och stundtals NIP eller morra vid beta medlemmar av flocken. Förstå den instinktiva organisation lastdjur är avgörande för att hjälpa hundar i hemmet får den utbildning de behöver. Utan närvaro av andra djur, en hund i en familj hem är sannolikt att tro att han eller hon är alfa hund. Hunden måste vara övertygad om något annat "folk pack" eller annat hunden kan uppvisa beteendeproblem.

Träning hundar fokuserar på att placera en vuxen i hemmet i alfa hund position, och gör hunden underordnade önskemål människa. Detta kan göras, särskilt när människor är i stånd att lugnt, konsekvent och lugnt tillämpa disciplin och positiv förstärkning som behövs. Men människor måste först förstå när de får en hund, att de måste bli en alfa hund eller förlora kontrollen över sina djur. När en hund i hemmet förblir alfa hund, får oönskade beteenden uppstå. Hunden kommer inte att följa kommandon, kan bita, morra, farligt vakta sin mat, och kommer att vägra att trampa med en ägare. Med den sista, en alfa hund vanligtvis vandrar dess ägare, inte kommer till häl på begäran, men skyndar ägaren tillsammans i sin egen takt. Inte alla egenskaper hos alfa hund är dåliga. Alpha hundar är ofta ganska smarta djur, och i naturlig vildhund inställningar, skulle de vara ledare. I en familjemiljö att de måste övertygas om att de inte är dominerande.

Människan har den fördelen att när lämplig utbildning tillämpas, eftersom en typisk för Alpha Dog är att det ofta är den starkaste medlem av dess förpackning. Såvida du inte råkar ta upp en mycket stor hund, kommer du i allmänhet vara större än din hund, och storlek kan vara en dominerande faktor. Små barn kan ha mycket svårare att kontrollera en hund med alfa egenskaper eftersom de kan vara lika stora för hunden. Förutom utbildning är det många manliga alfa hundar stor nytta genomgår kastrering. Detta minskar på testosteronnivåerna och hundens naturliga instinkt att föröka sig och "markera" territorium. De flesta kastrerade hundar är mindre aggressiva och mer undergiven. För bästa nytta, skall hunden kastrerad under sitt första år i livet. Vi använder även termen alfa hund eller Alpha Male för att beskriva män i vårt samhälle som tycks ha den mest övertygade egenskaper, kan vara rik och är definitivt anses vara vacker. Ett annat relaterat uttryck är "Top Dog". Det har även förekommit betydande studier av sent som tyder på att mänskliga honor när ägglossning, är mest sannolikt att attraheras av alfa-hannar, de som är yngre, som är i god fysisk form och skulle kunna fram de starkaste och friskaste barn.

Actually dela några egenskaper hos förpackningen beteende med hundar gör människor en naturlig match samexistera med hundar. Nyckeln är upprättande av en mänsklig alfa hund så att du inte din hunds beta hund, men den viktigaste medlemmen i förpackningen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.