Vad är understory?

undervegetationen är den del av skogen nära marken, i motsats till kapellet, höjdpunkten i skogen. I regnskogarna i tropiska och tempererade områden i världen, är understory en helt annan miljö, främja unika växter och djur. Detta område i skogen är också av stort intresse för människor, eftersom människor måste resa genom undervegetationen om de vill flytta runt i skogen. Ett antal egenskaper skilja understory växter, träd och buskar. Alla dessa kan tolereras svagt ljus, eftersom mycket av ljuset filtreras bort av de höga skog baldakin över. Dessa växter också vilja fuktig, fuktiga miljöer, och de tenderar att växa låg på marken. Plantor av canopy träd börjar i undervegetationen, ihopkopplade med buskar, växter och örter. Plantor ofta undertrycks tills en baldakin träd dör bort, skapa utrymme för plantan att skjuta upp i skogen krontaket.

marken i undervegetationen är vanligen mycket tjock, matta med ett rikt lager av löv, blommor, djur spillning, och nedbrytning av organiskt material. Många svampar lämna sina hem i undervegetationen, och löv också hamnar insekter, larver, och en mängd andra små varelser. Djur vilja bo i undervegetationen, dra nytta av den täta anläggningar för skydd och kamouflage, och många understory växter ger näring i form av ljusa, tilltalande frukt, anbud lövverk, och livsmiljöer för livsmedelsproducerande djur.

skillnad från trädkronorna, vilket kan vara ganska högljudda, är undervegetationen mycket tyst och stilla. Särskilt i dagens hetta, kan understory känner nästan tryckande, med knappt en bris att röra om växter, och inga djur på väg. Ibland samtal från djur högt upp i trädkronorna hörs, tillsammans med små rustlings av markbaserade djur. Den undervegetationen är också fuktigt, tack till alla fångade fukt i löv och växter i undervegetationen.

understory växter tenderar att växa mycket snabbt, eftersom de är utformat för att dra nytta av deras villkor. Om brand sveper genom undervegetationen, nya växter gro inom några dagar, och vissa arter är faktiskt särskilt utformade för att gro efter bränder. Understory växter också dra nytta av tillfälliga hyggen som skapats av döda träd, med stam av döda träd ruttnande att lägga till den rika lager av jord och organiskt material i skogen medan understory växter snabbt utbredning i hela området, ofta bryta stammen ner längs vägen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.