Vad är en walesisk Pony?

En walesiska ponnyn är en hästras hemma i Storbritannien, som skapats genom att blanda robusta keltiska ponnyer med araber och andra raser av hästen senare importerats till Storbritannien. Walesiska ponnyer faktiskt delas in i fyra typer, eller delar, beroende på deras särskilda bygga och höjd. Alla Walesiska ponnyer är kända för att vara pålitlig, stark, stabil och mycket mild, men de kan vara envis, tack vare sin intelligens. Många barn lär sig att rida på en walesisk ponny och hästar används också för körning, jakt och dressyr av ryttare på alla kunskapsnivåer. Ibland kallas "den lilla hästen med stort hjärta," den walesiska ponnyn är en klassisk och älskad hästras i Storbritannien och därefter.

Rötterna till den walesiska ponny ligga i keltiska ponnyer, som varierade vild i hela Storbritannien. Hästarna utvecklades mycket robust, surefooted bygger anpassade till olika terräng, tillsammans med en hög grad av infödda intelligens. Hästarna var utbildade för användning i strid och som husdjur i början av britterna, och fängslade romersk bosättare, som stärkte rasen genom att införa arabiska blodslinjer. Fram till mitten av nittonhundratalet, behöll de flesta brittiska gårdar en walesisk ponny för att komma runt gården, dra en liten vagn eller fälla, och att lära barn att rida. Den första typen av walesiska pony avsnitt En är den walesiska Mountain Pony. Detta är den minsta av de walesiska ponnyer, mätning under 12 händer i höjd med ett litet huvud, bred panna och klara ögon. Den walesiska Mountain Pony har också raka framben och stark, tät ben, och tydligt visar dess arabiska inflytande. I nästa avsnitt, avsnitt B, är den walesiska Pony, mäter mellan 13. 2 och 14 händer, beroende på om det bedöms i USA eller Storbritannien. Den walesiska ponnyn är en något större version av avsnitt A ponny, men har särskilt fötts upp för ridning.

Avdelning C innehåller de walesiska Pony av Cob typ, en tyngre och kompakt ponny mätning under 13,2 händer. Walesiska ponnyer av Cob typ är kända för mildhet och kraftfull, lätt befjädrade hasen. Dessa ponnyer vanligtvis används vid körning, och är utmärkta familj följeslagare. Det sista avsnittet, avsnitt D, täcker den walesiska Cob, den största typen av walesiska ponny. Den walesiska Cob är en större version av avsnitt C ponny, men är också känd för sitt vägvinnande steg, eftersom den ofta använts i militära tillämpningar tillsammans med betydligt större hästar som man måste hålla jämna steg med. Walesiska COBS används för jakt och bilkörning, är kända som extremt lojala hästar.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.