Vad är en Thunderbird?

Ett Thunderbird är ett stort, bevingad varelse som enligt uppgift liknar en förhistorisk PTEROSAURIE och har setts över hela Nordamerika. Thunderbird är en del av Native American folklore och även föremål för vidare studier i Cryptozoology.

Thunderbird namn kommer från dess förening med stormar, som varelsen sägs följa storm utkast, och dessutom orsaka stormar enligt att Native American myt. Kryptozoologen, John Keel, har kartlagt de platser där olika Thunderbird iakttagelser över U. S. och noteras att de överensstämmer med storm mönster över hela landet. En av de första rapporterade observationer av en Thunderbird inträffade i april 1890, då The Tombstone Epitaph rapporterade att två cowboys i södra USA hade dödat en stor fågel-liknande varelse med mjuk hud och vingar. Under flera år cirkulerat rykten om att en medföljande fotografi av fångst existerade och var skickas runt för att slutligen gå vilse någon gång under 1960-talet. Hittills har den påstådda foto inte dykt upp.

År 1977, en man som hette John Huffer tog flera bilder av två stora fåglar med flyg från ett träd. Även iakttagelsen nämndes av Discovery Channel på deras show, Into the Unknown , fåglarna som avbildas i bilderna avfärdades som gamar snarare än Thunderbirds. Thunderbird Iakttagelser har fortsatt in i det nya millenniet, inklusive en 2002 observation i Alaska där vittnen säger sig ha sett en stor, flygande varelse med ett vingspann på ca 14 fot (4,2 m). Under 2004 rapporterade en student i södra Kalifornien också se en ovanligt stor varelse flyga över ett förortsområde som motsvarade Thunderbird beskrivning.

Thunderbird har jämförts med Wandering Albatross, som har en liknande spännvidd på 12 fot (3,7 m), liksom andra stora fåglar som den andinska kondoren och California Condor. Till skillnad från dessa djur, men som kan jagar små djur i luften har Thunderbird rapporterats att faktiskt lyfta rådjur och även folk från marken.

Vissa har teorier att Thunderbird är en art i PTEROSAURIE, såsom en FLYGÖDLA, som har överlevt den förhistoriska ålder, medan andra antyder att den skulle kunna vara en typ av Condor eller överdimensionerad gam. Som svar på skeptiker som hävdar att en fågel med en 15 fot (4,6 m) spännvidd skulle kunna flyga, forskare påpekar att den största flygande varelsen i historia, Quetzalcoatlus northropi, hade ett vingspann på 25-60 meter (7,6 - 18,3 m).

Eftersom Thunderbird inte har visats att det är det fortfarande en art av spekulation bara gå sådana andra flygande cryptids som The Mothman och The Jersey Devil.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.