Vad är en Teacup Dog?

I USA erkänner American Kennel Club (AKC) 21 hörntand Toy raser, eller raser av diminutiva resning. Termen "tekopp hund" är inte en ras, men slang för en liten hund från en av dessa grupper, oftast i Chihuahua. Tekopp hundar är liten nog att rymmas i ett vattenglas, som ger upphov till namnet. Ofta termen används löst för att driva upp priset på en valp, som vissa tycker att den extremt liten storlek önskvärd. I verkligheten "tekopp hundar" ofta har särskilda medicinska behov, hälsofrågor, och ofta har kortare livslängd än sina normalstora syskon. En vanligt förekommande medicinskt problem bland tekopp hundar är hydrocefalus, eller "vatten på hjärnan. " Vätska bygga i hjärnan, orsakar tryck mot skallen. Ofta en tekopp hund som lider av detta villkor kommer att ha utstående ögon och en stressad utseende. Det kan också vara "vinglig" med gångsvårigheter eller hålla huvudet stadigt, men dessa symtom är inte alltid närvarande. Det finns ingen bot för detta tillstånd, men när den uppträder hos människa, är en shunt placeras i hjärnan för att dränera vätska i en annan punkt i kroppen där det kan spolas av naturliga processer. När någon hund kan vara ett offer för hydrocefalus, är det vanligare bland tekopp hundar. En tekopp hund kan ha varit en tunna, svaga ben, är blodsocker sjukdomar och andra medicinska problem som uppstår ogynnsamma genetiska faktorer. En orsak till problemen med dessa små hundar som många är resultatet av parning två runts att producera mycket små barn. Runts, medan förtjänar ett gott liv, ofta har medicinska problem som då föds med en annan runt (eller ens en frisk hund), försvaga avkomma och ras snarare än att stärka den. En "tekopp hund" kan sälja för uppåt på $ 1000 amerikanska dollar (USD), vilket ger ett starkt ekonomiskt incitament att "bakgård uppfödare" och valp bruken att medvetet föda upp hundar som inte är genetiskt passar. Genom att placera en efterfrågan på denna marknad, konsumenter omedvetet uppmuntra denna praxis att vända ut äventyras hundar, varav många lever sina liv med många problem som i slutändan leda till orimliga veterinär räkningar och förkortad spänner liv. Det är inte att säga att en frisk "tekopp hund" inte kan odlas. Du kanske märker att sällsynt förädlare som har tagit mycket tid, arbete och pengar att noggrant föda mycket friska hundar från ett släktled av mästare, att välja bland de mindre av dessa kullar successivt att minska storleken på hunden utan att tillgripa avel runts eller införa medicinska problem till avkomman. Flesta tekoppar finns på marknaden skulle inte omfattas av AKC tapetsering, medan välrenommerade uppfödare i allmänhet i syfte att förbättra standarder genom avel tapetserade stamtavlor och mästare.

Om en tekopp hund önskas, är kanske det bästa man kan göra för rasen och din plånbok för att kontakta en lokal välrenommerade uppfödare och be om en mycket liten valp från en av sina kullar. Fråga efter och kontrollera härstamning eller Champion linjer, men om du vill faktiska papper detta kommer att kosta extra och behöver inte såvida du inte planerar att visa hunden. Även förvärvet av "runt" från en sådan kull bör ha mycket färre genetiska risker, förutsatt att de är friska vid födseln, skulle gå bättre i längden med en högre chans att leva ett långt och hälsosamt liv än den genomsnittliga "tekopp hund" finns någon annanstans.

Många tror felaktigt små hundar som Chihuahuas är säkra för barn eftersom de inte kommer att utgöra ett hot. Chihuahuas i synnerhet är ett dåligt val för barn eftersom de har en tendens att vara snippy och skyddande. Små barn kan också oavsiktligt skada en liten hund. En tekopp hund är ännu mer sårbara och kan lätt skadas eller dödas genom att släppa det eller misskötsel det, faller på den, eller trampa på den. Istället är tekopp hund idealiskt beläget i en vuxen hemma med någon som kommer VARA BARN PÅ NYTT på det, såsom en senior eller person som arbetar hemifrån.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.