Vad är en Prairie Vole?

A prairie sork är ett litet däggdjur i Nordamerika. Dessa djur har päls som är grå och brun på toppen av sin kropp och gul päls på undersidan. Deras öron och svans är kort och de har snabba rörelser. Detta djur också kallas Microtus Ochrogaster, som översatts till små öron, bellied gul. Prärien sork finns i gräsmarker Kanada och USA. Prärien sork betraktas som ett skadedjur om de bor i städer, eftersom de är aktiva burrowers. En bakgård eller trädgård med sorkar har en rad små hål och underjordiska tunnlar.

prärien sork är aktiv hela året, utan övervintra period. De bor i underjordiska tunnlar och hålor. Tunnlarna kan växa för att bli ganska lång och används för att få tillgång till mat samtidigt som gömmer sig från rovdjur. Det sork är ett socialt djur, som lever i kolonier eller stora, flerfamiljshus grupper. Många forskare har sett mycket mänskligt beteende som när de i grupp. De är aktiva under dagen i kallare väder, men är annars nattliga. Den förväntade livslängden för en sork är inte mer än två år. Detta beror på det stora antalet rovdjur, som omfattar hökar, rävar och ormar. De är växtätare, huvudsakligen äter gräs, rötter och bark.

VOLES häckar vanligen på hösten och våren och är monogama. Dessa par form livslång obligationer, dela alla föräldraansvar, grooming och bon. De sork par är ovanligt eftersom de fortsätter att leva tillsammans, även utanför brunst. Detta partnerskap omfattar inte deras sexuella beteende. Sorkar har varit kända för att ha sex med andra sorkar, och sedan återvända till sina främsta partner. Det tar 20 till 30 dagar att producera en kull två och fem barn. Åtta dagar efter födseln, barnen öppnar sina ögon. Antalet ungar i en kull är beroende av tillgången på resurser och moderns ålder. Varje hona kommer att ha två eller tre kullar av barn och de kommer oftast bo i samma bo för dem alla. Det sork är en territoriell djur, utmärka dem med urin och andra kroppsliga utsöndringar. När du närmar dig en utmanare eller en fiende, stiga de upp på sina framfötter, flyttar huvudet framåt i en aggressiv hållning och prat sina tänder. Detta beteende är typiskt sett under parningssäsongen.

prärien sork är ofta källan till beteendet studien på grund av deras monogama vanor och social interaktion. De är relativt lätta att komma åt och kan ge en mängd information och kunskap under sitt korta liv. Användningen av små kameror sätts in i boet har de kunnat för att utöka sina kunskaper om denna grupp oerhört.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.