Vad är en Paint Horse?

En färg häst är en häst med en karakteristisk splotchy, färgglada päls. Måla hästar faktiskt är en erkänd hästras i USA, där de kan registreras med antingen American Paint Horse Association (APHA), American Quarter Horse Association (AQHA), eller Jockey Club. Många hästar har färgglada kappor, men inte alla av dem räknas som färger. Om en häst inte är kvalificerade för registrering, kan det betecknas som en pinto eller färgad häst. är Dessa unika hästar med anknytning till det bestånd hästar som en gång var allmänt förekommande på amerikanska rancher och över den amerikanska prärien. För att kvalificera sig som färg häst, måste en häst ha antingen fullblod eller Quarterhorse föräldrar eller föräldrar som båda är registrerade som färg hästar. Dessutom måste hästen uppfylla vissa conformation krav. En färg häst är liten och tjock, med en muskulös, flexibel kropp och kraftfull bakkvartsparter. Dessa hästar är ofta mycket intelligenta också, och de tenderar att vara samarbetsvilliga, vänliga djur med en slags disposition.

Tre grundläggande färgmönster redovisas för American Paint Hästar: tobiano, tovero och Överö. Dessa mönster består av en grundfärg och en sekundär färg. Normalt är en av färgerna på en färg vit häst, och den andra färgen kan vara svart, brun, brun, roan, blue roan, Buckskin, Pärlvit, ängssyra, eller röd Dun, bland många andra. Den APHA erkänner även fast färg raser, hästar som har färg föräldrar, men fasta kroppar. En tobiano måla hästen har vita ben, mörka sidor och en solid huvudet som kan ha en bläs eller stjärna. Tovero hästar har minst ett blått öga, tillsammans med mörk färg runt ögonen och sidorna, och vinklarna runt deras svansar. Överö hästar har rockar med Splatters vita, de ser ut som Jackson Pollacks målningar löper amok, och de kan ha särskiljningsförmåga, tjocka huvud märkning. Den flammigt mönster av mörka och ljusa på en färg häst kan vara ganska distinkt och mycket vacker. Varje häst är unik färgad, och särskilt tjocka hästar kallas ibland "chromes" på grund av sin fantasi färg, vilket är något påminner om Chrome på flashiga bilar. Måla hästar har registrerats och spåras i USA sedan 1950-talet i ett försök att kategorisera och bevara denna historiska och vackra rasen.

Många uppfödare runt om i USA är specialiserade på färg hästar, och dessa hästar regelbundet kan påträffas till salu i många regioner. Vilket är fallet när du köper en häst, se till att inspektera en paint häst med omsorg, och om hästen är officiellt registrerad, be om pappersarbete att bekräfta registreringen. Om du aldrig har ägt en häst före, definitivt ta med en erfaren häst person, t. ex. en veterinär som hjälper dig att kontrollera dina eventuella inköp.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.