Vad är en Cross Breed?

Ett kors rasen, eller snarare en blandras, är ett djur som i huvudsak är en hybrid av mer än en specifik ras. Hybrid raser är vanliga bland tama djur som hundar och katter. Ett kors ras hund kallas även en byracka eller en mongrel, men termen cross rasen gäller om olika raser av hundens föräldrar är kända. En hund vars specifika härstamning är okänd kallas mongrel.

Många människor avsiktligt och selektivt kors föda upp hundar för att skapa kullar av specifika valpar. Några av de mest populära hundarna kors ras idag är Cockapoo (Cocker spaniel och pudel), Labradoodles (Labrador retriever och pudel) och mer nyligen, Goldendoodle (Golden retriever och pudel). Oftare Men korsning sker av misstag, och betydligt oftare med katter än med hundar. När det gäller andra djur, såsom hästar, är det mindre vanligt att avsiktligt korsa ras. Det finns mycket polemik kring avsiktliga skapandet av ett kors ras hund. Medan några av de äldsta purebreds var en gång hybrider av två andra raser, många av de nyare blandade raser som inte erkänns officiellt. Problemet som de flesta människor har med uppsåt korsningsavelsprogram är att de traditionella temperament och framträdanden av de ursprungliga raserna är möjligen oförutsägbara och äventyras på ett kors ras.

Många uppsöka avsiktligt korsavlade hunden och är villiga att betala ett högre pris för dem eftersom de är nya. Den populära cross raser ovan ibland säljer för så mycket som en renrasig sort. Samtidigt som detta pris är ett personligt val, ska du veta att om det inte är en AKC erkänd ras är du antagligen betalar helt enkelt för nyhet och inte för kvalitet avel.

Många hund älskare föredrar korset rasen , också känd som en byracka eller en mongrel, över en renrasig hund. Det anses allmänt att kanske mumlande är friskare i det långa loppet än sina renrasiga släktingar. Detta kan eller kan inte vara sant, men ofta gånger priset för en renrasig hund avskräcker många blivande ägare som i sin tur gärna nöja sig med en kärleksfull blandad ras hund.

>

Det finns en betydande skillnad mellan en blandras och en inavlad hund. En inavlad hund är en hund vars föräldrar var nära besläktade med varandra. Detta kan leda till hjärnskador, hälsoproblem och fysiska problem utveckling. Även om det händer ibland av misstag, en ansvarsfull hundägare kommer att undvika detta missöde varje pris. Om du medvetet tar på sig en inavlad hund från en uppfödare, ska man inte förvänta sig att betala för valp och du bör pepared att ådra sig högre än normalt veterinärkostnader.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.