Vad är en Chupacabra?

Chupacabra är en varelse ryktet att existera över Nord-och Sydamerika, med rapporterade iakttagelser spänner från Chile hela vägen upp till Maine. Sitt namn, Chupacabra, kommer från en kombination av det spanska ordet chupar, vilket betyder att suga, och Cabra, vilket betyder get. Varelsen tjänat denna hårda titel från rapporter som gör anspråk på den suger blod från djur som getter och lämnar litet sticksår på sitt offer. Den Chupacabra första skapade rubriker 1995 när rapporter dykt upp som en okänd varelse hade attackerade åtta får på en gård i Puerto Rico och tömde deras blod. Strax därefter började rapporter om liknande angrepp på boskap dyker upp i USA, Mexiko, Nicaragua, Argentina, Panama, Brasilien, Peru och andra länder. Till skillnad från andra populära cryptids såsom Mothman och Bigfoot verkar Chupacabra ha de mest varierande fysisk beskrivning. Vampyrer av Cryptozoology är Chupacabras beskrivs som reptils varelser som står ungefär tre till fyra fötter (,9 till 1,2 m) lång och har gåspennor de framgår av ryggraden ända ned till deras svansar. Det Chupacabra har också rapporterats att fräsa, hop stora längder och har stora, glödande, röda ögon. En annan vanlig beskrivning av Chupacabra skildrar det mer som en hårlös hund än kräldjur. Under 2004 stödde DNA-resultat från en påstådd Chupacabra stommen i Texas upp denna teori, eftersom resultaten visade att det är en prärievarg med skabb.

2006 var ett intensivt år för Chupacabra: med ögonvittnesrapporter argumentet att den hade stoppas i matcher för första gången i Maine och även i centrala Ryssland. Efter ett utslag av hund maulings rapporterades i Turner, Maine, på vägarna kadaver som liknar en hund varelse upptäcktes och tros vara den skyldige. Dock plockades stommen rent av asätare innan den kan analyseras. I centrala Ryssland samma år inträffade ett utslag av boskap angrepp på 32 kalkoner och 30 får, som alla fanns med deras avrunna blod.

Teorier om Chupacabra genetiska makeup och ursprung varierar. Vissa spekulerar i att det är en oupptäckt djurart möjligen relaterade till hundar, kattdjur, reptiler, eller en kombination därav. Andra teoretisera att det är en dinosaurie som på något sätt har överlevt den förhistoriska perioden. Kanske den mest excentriska teori är att det är någon sorts främmande husdjur som överlevt en UFO-krasch nära Puerto Rico och har sedan multiplicerats.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.