Vad är en Cairnterrier?

Cairnterrier är en av de äldsta terriers med anor i Skottland med anor 500 år. Cairns aktie nära relation med Skye terrier, West Highland White och Scottish Terriers. Alla dessa raser var bred som arbetande hundar, med det särskilda målet att döda ohyra runt gårdarna, trots att de ibland tog en aktiv roll i valla får. Den Cairnterrier kommer faktiskt från sitt namn eftersom Cairns var mycket bra på att gräva och sattes ofta arbetar på högar av sten kallad rösen, som de skulle glupskt gräva genom att fånga skadedjur. Du kanske är bekant med Cairnterrier som "Toto hunden. " I filmversionen av The Wizard of Oz , spelade Toto en Cairn. Denna lilla energisk hund är inte alltid mörk, och finns i en mängd olika färger eller blandar, inklusive svart, vit och tan. Alla svarta och vita Cairns anses oacceptabelt att visa, men de kan säkert göra underbara djur. En Cairnterrier är en stabil hund, normalt väger ungefär 15 pounds (6,8 kg). Puppy mill hundar kan vara betydligt mindre eller mycket lite större, och bör undvikas. Den Cairnterrier entusiasten medger öppet att rasen är inte det snyggaste hunden i världen. "Inte föds upp för utseende," The Cairn har en något tilltufsad och rufsig utseende. En del av detta beror på deras hårda och väderbeständigt outercoat, som kan motstå tandborstning. En Cairnterrier i ringen är normalt trimmas lite mer än en arbetar Cairn, och kan ha en något putsad ansikte och svans. Normalt hundens öron och svans är inte tejpade eller kuperad.

Många gynna de Cairnterrier som husdjur eftersom de är lekfulla och tenderar att vara mycket bra med barn. De är också kända för sin intelligens och deras benägenhet att gräva och jaga. Om du har stora trädgårdar, en Cairnterrier kanske inte det bästa valet eftersom det är troligt att ägna tid att gräva i trädgården upp. Den Cairnterrier kan göra bra i lägenheten inställningar som det ges mycket tid till motion och är välutbildade. Den under utnyttjade Cairn är sannolikt att uppvisa stor tugga och kan förstöra egendom, då det tenderar att bli lätt uttråkade.

Även om intelligens av Cairnterrier kan leda till problem, kan det också en extra fördel. Dessa hundar svarar bra på utbildning och långt in sina vuxna år kommer gärna att lära sig nya trick, och fortsätta att vara "puppyish" och bullriga i naturen, vilket kan vara en glädje till barn. De flesta ägare rapporterar att deras Cairns tenderar att lugna ner sig och bli lugnare efter ett par år, men utan utbildning, kan de mycket väl vara en handfull.

För aktiva ägare, kan en Cairnterrier vara en stor sällskapsdjur, eftersom hundens grov och klar inställning tenderar att göra den beredd att spela på alla tider och årstider. The Cairn kan vara lyckligast i utomhus inställningar, med inomhus privilegier. Vissa Cairns, dock, i synnerhet de mindre, kan visa sig mer som varv hundar och vill ha stor tillgivenhet och närhet till sina ägare.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.