Vad är en Banyan Tree?

En Banyan Tree, hemma i Indien och en del av Mulberry familjen, är ett enormt träd med många användningsområden, och en lång historia. Plantor lagt fram rötter, som utgör sekundära trunkar till stöd för expansiva lemmar. Dessa stammar skicka ut mer rötter tills de tränger undan den mottagande trädet.

bladen på Banyan Tree är stora, läderartade, och används som djurfoder. Trädet producerar fikon som är populära hos fåglar och apor, samt även blommor som drar till sig getingar för pollinering. Äldre träd kan uppgå till mer än 200 meter (656 fot) i diameter, med en höjd av 30 meter (98 fot).

Även hemma i Indien, Banyan träd finns i hela södra Asien. De är ofta planterade nära hem, tempel, byar och vägkanter. I de flesta byar ger banjanträd en mötesplats för samhället. Människor samlas i skuggan av Banyan Tree att slappna av, diskutera och fatta beslut. I själva verket namnet Banyan härstammar från köpmän kallade Banias, som vilade under träden för att diskutera sina strategier. Alexander den store sägs också ha slagit läger under ett banjanträd som var tillräckligt stor för att skydd hans armé av 7. 000 män.

Banyan träden har en mängd olika användningsområden. De producerar en speciell typ av gummi, och deras klibbiga mjölk används i trädgårdsskötsel. I Nepal regionen, Vintergatan saven används för att putsa koppar och mässing. Den virke och bark banjanträd är lämpliga för tillverkning av papper, och rötter används ofta för att göra rep att säkra trä buntar. Kvinnorna i Nepal krossa roten på Banyan Tree med en pasta för att skapa en hår och hud conditioner. Den banjanträd används också för att producera shellack, som ofta används som bindemedel och yt-efterbehandlare i industrivärlden. är The Banyan Tree även användas för medicinska ändamål. SAP behandlar yttre hud inflammationer och blåmärken. Bark och frön används som en tonic för att kyla kroppen, liksom att behandla patienter med diabetes. Rötterna och SAP används för att behandla hudsår, dysenteri och tandvärk. Kvistar av banjanträd säljs som tandpetare i Indien och Pakistan att främja tandhälsan.

The Banyan Tree, vara heligt och företrädare för evigt liv, är också en mänsklig symbol. I dagens Indien är banjanträd nationella träd. Länkade rötter och grenar används ibland för att symbolisera landets enhet.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.