Vad är björndjur?

björndjur är unika mikroskopiska organismer som finns i nästan alla miljöer på jorden. Trots att björndjur är vitt spridda och de visar en otrolig förmåga att överleva i extrema, vet de flesta människor inte så mycket om dem. Om du har ett mikroskop, kan du nog hitta några lokala björndjur om denna wiseGEEK artikeln piques ditt intresse för dessa märkliga varelser. Den första björndjur observerades 1773, av Johann Goeze, en tysk präst och zoolog. Han observerade små varelser i vattenprover när han förstorade dem, och han kallade dem lite "björndjur" efter avverkning rörelser och bära utseende. Under hög förstoring, björndjur verkligen ser anmärkningsvärt som björnar, trots att de har två extra uppsättningar fötter och naturligtvis segmenterade organ. Deras ansikten är också mycket uttrycksfulla, och några vackra utskrifter av förstorade björndjur finns i naturhistoriska museer. är dessa varelser klassificeras i stammen Tardigrada, och de är allmänt känd som björndjurens. En del kallar dem även mossa smågrisar, eftersom de ofta påvisats i prover av lavar och mossor. Forskarna tror att björndjur är relaterade till leddjur och Gördelmaskar, en stor stam av segmenterade maskar. En vuxen Trögkrypare har fem kropp segment, inklusive huvudet, tillsammans med fyra uppsättningar ben. Fötterna har särskiljningsförmåga klor som visas anmärkningsvärt väl under förstoring. Det som gör björndjur anmärkningsvärd är deras förmåga att överleva i extrema situationer. Dessa varelser tål betydligt mer strålning än de flesta andra organismer, och de kan också överleva i extrema temperaturer, höga tryck områden som hydrotermiska skorstenar djupt under havet, och i rymdens vakuum. De kan också vara uttorkad i upp till ett decennium utan skadeverkningar. Björndjur också vara klara av många miljögifter.

På grund av sin fantastiska mångsidighet, kan björndjur finns i otroligt varierande miljöer över hela världen. Forskarna har också genomfört tester med dessa hardy djur, utsätter dem för extrem press, intensiv kyla och allvarlig strålningsexponeringen. Den genomsnittliga vatten björn kan ta så mycket som 570 gånger så mycket strålning det tar att döda en människa!

björndjur har en annan intressant egenskap: de är eutelic organismer , vilket innebär att mogna vuxna behålla samma antal celler i hela sitt liv. När en Trögkrypare moget tillväxten ske genom cell expansion, snarare än celldelning. En typisk vuxen vatten björnen har omkring 40000 celler i kroppen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.