Vad är Witch’s Smör?

Witch's Smör är ett vanligt namn som refererar vanligen till de arter Tremella mesenterica , men även andra arter kan också ges namnet häxans smör. Tremella mesenterica tillhör en grupp av gelésvampar arter, var medlemmar av stammen /division Basidiomycota , som ligger inom Fungi rike. Gelésvampar är kallas så på grund av sin konsistens. Häxans smör svampar är ofta liknas marmelad på grund av deras klumpar, gelatinös konsistens och gul färg. p

ledamöter av Basidiomycota stammen, kallas allmänt gelésvampar, och bör inte förväxlas med medlemmar i Ascomycota stammen, som vanligen kallas geléliknande svampar. Gelésvampar tillhör tre olika beställningar, Tremellales , Auriculariales , och Dacrymycetales . Var och en av dessa tre svamp släktingar är gul och har en hjärna utseende-därför är de ofta kallas gula hjärna svamp. Liksom många svampar, Tremella mesenterica, den gemensamma häxans smör, är en parasit. Intressant feeds denna art på andra svampar. Offren för valet för Gemensamma häxans smör svamp som livnär sig på död ved. Alltså en är mest sannolikt att hitta Tremella mesenterica växer på ved som är fuktiga eller ruttnande. De arter Tremella aurantia , även kallad häxans smör, är också en parasit. Denna art av häxans smör har en mycket likartad utseende Tremella mesenterica, och ett mikroskop behövs ofta för att skilja dem åt. Tremella aurantia, liksom sina kusiner, växer i kustnära skog som de i de lägre höjd Sierra Nevada bergen sortiment. är namnet häxans smör också ges till de arter, Dacrymyces palmatus . Denna art skiljer sig från andra häxans smör eftersom det är mer orange i färgen än den gula tonade kusiner. Dacrymyces palmatus är också som är avskild från andra häxans smör eftersom det inte är en parasit. Denna art är saprobic, vilket innebär att den lever av döda eller multnande växtmaterial. Närmare bestämt är Dacrymyces palmatus vanligtvis finns i förmultnande växtmaterial av barrträd träd.

Mest gelésvampar, det vill säga medlemmar i Basidiomycota stammen, är ätliga. De är luktfritt och LUKTFRI, men kan lägga till en tydlig struktur till en kulinarisk maträtt. Ett vanligt sätt att äta dessa svampar är att torka och rehydrera dem och lägga dem till soppa. Det har rapporterats att i Kina, gelésvampar är tänkt att förbättra cirkulationen och andningen. Kemikalier finns i vissa arter av gelésvampar tros ha en blodförtunnande effekt.

Enligt påsk europeiska legend, menade utseende Witch's Smör svampen på porten eller dörren till sitt hem som ett hem och familj hade varit föremål för förtrollningen av en häxa. Den enda lösning för att lyfta den onda förtrollningen var att genomborra den gula svampen med något skarp tills den dog.

Det är viktigt att notera att vanliga namn används för att beteckna vissa arter kan byta mellan olika regioner och språk. Många svampar är mycket giftiga, och kan ges samma gemensamma namn som en godartad art. Därför innan du dricker någon form av svamp, bör man vara säker på det taxonomiska identitet svampar. Exempelvis fann arten Exidia glandulosa, en svart svamp främst i England, ges också den allmänna benämningen häxans smör. Denna art är giftiga och därför oätliga.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.