Vad är Thorn Äpplen?

Thorn äpplen är frukten av anläggningen Spikklubba , även känd som jimson ogräs, stink weed, och Devil's trumpet, ett ogräs i Nightshade familjen. Thorn äpplen växer i hela världen, men har sitt ursprung i endera Indien eller Centralamerika. De är giftiga och orsakar hallucinationer och feber, och potentiellt dödlig vid överdosering. Thorn äpplen förr användes som folk hallucinogener för rituella ändamål och som medicin för ett antal klagomål, men för närvarande anses vara för farligt för sådan användning. The Thorn-äpple anläggning är en ettårig ört i genomsnitt en till fem fot (30 till 150 cm) i höjd med forking lila stjälkar, oregelbundna, gröna blad och vita eller lila trumpet-formade blommor. Taggen äpplen är en preparerade, valnöt-formad frukt fyllt med små svarta frön. Alla delar av växten är giftiga och avger en illaluktande odör när krossad.

Jimson ogräs, ett amerikanskt namn på anläggningen, kommer från Jamestown, Virginia, där en grupp brittiska soldater drogad med det under Bacons uppror år 1676. Händelsen hindrade dem från att undertrycka upproret, eftersom de upplevde hallucinationer som varar i flera dagar.

De flesta människor som konsumerar nagel äpplen eller andra delar av växten fritiden hitta erfarenhet obehagliga. Förutom delirium och hallucinationer, effekter inkluderar förändringar i blodtryck, snabbare hjärtslag, rodnad och torr hud, muntorrhet, extrem utvidgning av elever, förstoppning, urinretention, och ofrivilliga ryckiga rörelser. Beslag, värmeslag, koma och dödsfall kan inträffa vid överdosering. Överdosering är vanligt, eftersom läkemedlet har ett lågt terapeutiskt index och kan ta timmar att börja visas effekter i vissa användare, vilket får dem att ta mer innan den första dosen är i kraft.

>

Oavsiktlig konsumtion av törne äpplen är inte vanligt, men barnen ibland äter dem eftersom de är ganska söt. Vid SPIKKLUBBA förgiftning, bör man framkalla kräkning och kontakta sjukhus omedelbart. Även om anläggningen inte längre används medicinskt, några av dess aktiva föreningar, atropin, Skopolamin och Hyoscyamin, är godkända av Food and Drug Administration (FDA) för att behandla en rad olika tillstånd, inklusive gastrointestinala klagomål, hjärtproblem och illamående. Atropin och Skopolamin används också för att vidga eleverna för oftalmologiska användning.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.