Vad är Snow Farming?

Termen "snö jordbruk" används för att hänvisa till hanteringen av snö leveranser och reserver. Snow jordbruket praktiseras av många skidanläggningar, i syfte att hålla backarna välfyllda med snö för att locka besökare, och det används också av vissa regeringar, att bevara vatten reserver i form av snö. Enskilda personer kan också ägna sig åt en hel del snö jordbruk, med målet att behålla sina hem och trädgårdar i perfekt skick under vintern.

Snö jordbruk kan ske på flera sätt, beroende på det önskade resultatet av jordbruk och de tillgängliga resurserna för människorna gör jordbruk. I sin mest grundläggande, snö jordbruk helt enkelt innebär att man går snö runt med hjälp av tung utrustning, deponera snö leveranser inom vissa områden samtidigt tar bort oönskad snö från andra.

Snö kan också överföras till områden som används för förvaring, i vilket fall det är normalt täcks med tunga material till långsammare för smältvatten. Många skidorter praktiken denna form av snö jordbruk med målet att minska mängden konstsnö de behöver för att skapa under vintern. Dessa snö reserver kan pågå under en längre tid då väl täckt, gör mindre arbete för snön maskiner. Det är också vanligt att se människor snö jordbruk med hjälp av murar och hinder som är utformade för att samla snö. Samma hinder kan också användas för att hålla snö i vissa områden, som till exempel i en trädgård, där man kanske inte vill att deras anläggningar ska omfattas av snö. Genom att etablera en snö staket eller port, kan man uppmuntra snön att samla längs stängslet, frigöra marken runt stängslet. Snön är också lättare att samla och flytta när det klumpar runt ett hinder.

Snö jordbruk kan också innebära tillverkning snö med hjälp av snö maskiner. Denna metod är vanligt på skidorter, där människor ofta vill åka skidor tidigt på säsongen, och högkvalitativ snö krävs av kräsna besökare året runt. Under perioder med lätt snöfall, Snökanoner utgör skillnaden, med charter köra maskinerna innan soluppgången så att det finns ett lager av färskt nysnö när skidåkare anländer på morgonen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.