Vad är Rock Roses?

Rock rosor buskar i CISTACEAE familjen. Ett antal anläggningar i denna familj odlas som prydnadsväxter, framför växter i släktena Helianthemum, Cistus och Halimium . Dessa buskar är uppskattad för sin tolerans för låg vatten och dålig jord, tillsammans med sina ljusa, granna blommor. Många trädgård butiker för klippa rosor, ofta ett överflöd av former, storlekar och färger för trädgårdsmästare att välja mellan.

Växter i denna familj har ett antal gemensamma drag, inklusive enkel, håriga blad, brett förgrenade stjälkar och kortlivade prålig blommor med kronblad som är nästan som vävnad. De buskar kan vara låg på marken och breder eller mer buskig och upprättstående, beroende på den enskilda sorten, och blommorna kan vara vita, rosa, gul, röd eller flerfärgad, återigen beroende på olika rockrose odlas. På avstånd, reste en sten buske i blom kan sägas likna en rosenbuske, kanske detta förklarar de vanliga namn. Dessa växter är mycket härdig, trivs i magra jordar och förhållanden med lågt vatten. De återhämta också mycket snabbt från bränder, och de tål stora mängder salt från Ocean Spray. Dessa egenskaper gör rock rosor utmärkt val för grov områden i trädgården, och de ofta uppträder i låga vatten trädgårdar eftersom de är dekorativa och de kräver minimal vattning. I regioner där de växer vilt, kan klippa rosor snabbt ta över, eftersom de kan tränga undan andra arter med snabb tillväxt och deras hardy grundlagar.

Wild Rock rosor finns i Europa, delar av Afrika, Nordamerika och Sydamerika. Vissa av dessa vilda arter är också odlas i trädgårdar, och människor har även utvecklat unika hybrider med egenskaper som de hittar estetiskt tilltalande. Om du vill växa klippa rosor i din egen trädgård, vara beredda att kämpa en strid, eftersom de kommer att ta över om det ges någon möjlighet att göra det. Det är en bra idé att plantera klippa rosor i ett område med gott om plats, ger dem möjlighet att sprawl ut och skapa ett rikt stänk av gröna blad och färg, och de ska putsas så de börjar inkräkta på andra växter.

Det är svårt att gå fel när odla Rock rosor. Beroende på art, de är härdiga i olika USDA zoner, normalt från cirka fyra till åtta. De trivs på vanvård och misshandel, så känn dig fri att plantera dem i en del av trädgården där inget annat växer. Rock rosor föredrar självklart solig delar av trädgården, och i varmt väder de kommer att släppa en mycket fin och distinkt doft som vissa människor tycker är ganska rolig.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.