Vad är Mångstråliga korallpolyper Coral?

En medlem av stammen Cnidaria, är Mångstråliga korallpolyper korall ett kolonialt anemon nära besläktat med enstaka blåsippor. Mångstråliga korallpolyper korall, inklusive medlemmar från de arter Palythoa och Zoanthus , har vissa egenskaper som vi förknippar med växter och en del med djur. De växer i havet som en grupp, permanent bifoga rev, foder som anemoner, och propagerar som korall.

Nässeldjur är radiellt symmetrisk, vilket innebär att de är formade som en serie av flaskor som kan roteras utan att kunna avgöra vilken sida som är den "front. "Mångstråliga korallpolyper koraller växer i en koloni, vilket innebär en bottom matta ansluter många tubuli. Varje tubuli, en så kallad stolon liknar en anemon. En överdel som har en ring av korta tentakler kring centrala munnen. Detta toppen hålls upp av en långsträckta kolumn vävnad som stjälken av en svamp, och detta i sin tur kopplas till den kollektiva mattan.

Kolonierna kan bestå av dussintals sådana utlöpare, var 1 till 1,5 inches (2,5 till 3,8 cm) , att bilda mattor på och runt reven. Mångstråliga korallpolyper koraller föredrar att odlas på delar av avbrutna korall som samlas i dalarna på tidepools eller havsbotten, men de kan också överleva på sand och klippor. Mångstråliga korallpolyper korall växer i till synes skilda sätt. Vissa utlöpare är manligt och kvinnligt, och släpper spermier och ägg för att få befruktas och växa till en helt ny koloni. Emellertid kan en befintlig koloni också föröka med förgreningar av nya polyper, som korall, som startar från mattan och växer uppåt.

Mångstråliga korallpolyper korall, eftersom det inte kan VANDRA OMKRING (röra), flöden av näringsämnen att driva igenom den nuvarande, som kallas detritus. Detritus är små bitar av mat andra varelser inte ens märker, som bitar av alger, plankton, eller avfall. Andra näringsämnen utvinns ur fotosyntetiska alger som lever på Mångstråliga korallpolyper korall, kallas zooxanthellae. Dock Mångstråliga korallpolyper korall också utrustade med giftiga toxiner som kan sting andra varelser från tips av sina tentakler. Detta är enbart för skydd, inte för att förlama djur för mat.

p

Medicinska forskare är intresserade av Mångstråliga korallpolyper korall eftersom det symbiotiska relationer med djur och växter, som alger och krabbor, men ändå upprätthålla produktionen av giftiga kemikalier. Trots att toxiner är giftiga för nervsystemet, skulle de kunna dra nytta människor mot sjukdom.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.