Vad är Kennelhosta?

Det medicinska namnet för Kennelhosta är tracheobronchitis . Kennelhosta är hund bronkit och liknar en mänsklig förkylning. Tracheobronchitis är känd informellt som kennel hosta som det vanligaste symtomet är en torr, eller improduktiv hosta och infektionen sprids lätt i kennlar och platser med flera hundar.

Kennelhosta är mycket smittsam. Det överförs från hund till hund av bakterier sprids från hosta samt från infekterade ytor. Lydnad klasser och kennlar ofta tillåter inte hundar utan ett giltigt vaccinationsintyg mot Kennelhosta.

Kennelhosta orsakas oftast av bakterien Bordetella bronchiseptica. Virusinfektioner står för de flesta andra orsaker till kennel hosta. Några viral orsaker till kennel hosta inkluderar valpsjuka, adenovirus och parainfluensa virus.

Symtom på kennel hosta börjar vanligtvis att visa inom fem dagar efter exponering. Improduktiva, eller torr hosta är det tydligaste tecknet på tracheobronchitis, eller kennel hosta, och hosta kan vara så milda först att det kan verka hunden har något hindrar luftstrupen eller luftrören. Kennelhosta kan vara mycket allvarligt eftersom det kan utvecklas till lunginflammation.

Valpar är speciellt känsliga för kennel hosta och många veterinärer rekommenderar att ge vaccinet till valpar flera veckor gammal. Vacciner för Kennelhosta komma i injicerbara och intranasal typer. Valpar är ofta ges intranasal vaccination för kennel hosta som den injicerbara vacciner görs för hundar fyra månaders ålder eller äldre. Ibland kan den injicerbara typ av vaccin för Kennelhosta inte hindra det, men minimera symtom. Intranasal Vaccinet fungerar snabbt och ofta ger skydd mot Kennelhosta i cirka fem dagar. Dock får den injicerbara typ ge hunden en längre period av immunisering, så ibland en veterinär får administrera båda formerna av kennel hosta vaccin till hundar.

Tillsammans med en torrhosta, kan kennel hosta fram med feber. Hunden får också lägga munkavle ljud om svalget, eller svalg, blir mycket irriterad. En veterinär kan ordinera en hostdämpande samt antibiotika vid kennel hosta.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.