Vad är Fiddler Krabba?

Fiddler krabbor är en liten typ av åtta ben krabba eller kräftdjur som tillhör släktet, Uca, ordern Decapoda, och familjen Ocypodidae. Finns cirka 100 olika arter av spelmannen krabbor och cirka 20 av dessa finns i Australien. Det är väldigt lätt att se skillnad mellan en manlig och kvinnlig spelman krabba som hanen har en klo som är mycket större än hans andra klo. De större klo på manliga spelman krabbor kan vara vänster eller höger . Hanen krabba vågor det att locka honor för parning och även utmana män att slåss. Striderna mellan män är oftast inte mycket aggressiv. Kvinna spelman krabbor som är redo att para sig är de som väljer hankrabbor att para sig med, gå av många klo-waving män innan du väljer en för parning. Ägget bär hona tar över manliga spelmannen krabban är sand håla hem och han ofta måste kämpa andra hanar för ett nytt hem. Det parti ägg som den kvinnliga fiolspelare krabba bär kallas svamp . Den lilla baby krabbor lucka i vattnet när de är larver, ser ingenting alls utvecklats som krabbor. Det finns tusentals barn i en svamp och många av dem bli uppäten av rovdjur efter kläckning. De som överlever äter plankton. Spelman kräftor vanligen lever i ett år eller ett och ett halvt år på sin höjd.

Fiddler crabs erfarenhet tillväxt genom RUGGNING, eller fullgöra sina gamla tankar och växande nya. Flesta spelman krabbor molt minst en gång om året. En spelman krabba har chansen att leva i en grupp av tusentals andra, med varje krabba ha en separat hem sand håla. Spelman krabbor sägs ha förmågan att känna lukten av sin egen art.

Vissa arter av spelmannen krabbor lever i lera, medan andra kan överleva endast i sand. Ett fåtal arter lever i klippiga områden. En spelman krabba andas luft, men måste alltid bo nära vatten eftersom gälarna måste vara fuktiga hela tiden. Spelman krabbor använda sina små klor för att samla mat och eftersom män har bara en feeder klo, det tar längre tid på detta än kvinnor. Spelmannen krabba intar mat partiklar från bakterier, ruttnande växter och alger genom att använda hans eller hennes mun som skrapa.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.