Vad a Bottle Palm?

En flaska palm är en palm med en mycket ovanligt formade trunk. Som namnet antyder, flaska palmer har en svullen stam som verkligen ser ut som en flaska, toppad med en grupp på omkring åtta fronds. På avstånd ser en flaska palm som en dåligt uttänkt arrangemang av greener körde in i en flaska Chianti, vilket gör synen ganska oförglömlig. Dessa träd är inhemska på Round Island, en liten ö som ligger inom nation av Mauritius. Round Island anordnas också en rad andra unika växter och djur, av vilka många är tyvärr utrotningshotad. I dess naturliga miljö är flaskan Palm nästan utrotad, men träden är mycket vanligt förekommande i dekorativa trädgårdsarbete hela världen, så arten är sannolikt att förbli hardy för kommande generationer. Vissa naturvårdare har föreslagit att flaskan palmer kan planteras på Round Island någon gång i framtiden. Detta palm kallas formellt som Hyophorbe lagenicaulis , och till franska högtalare som Palmiste gargoulette . Flaska palmer växer mycket långsamt, och de är mycket känsliga för variationer i temperatur. Frosten kommer döda flaska palmer, och träden föredrar att leva i miljöer där temperaturen är alltid en bra bit över fryspunkten. Tvärtemot vad många tror, inte den svullna stammen faktiskt inte innehålla vatten: det är precis som trädet växer.

Personer som vill använda flaska palmer i prydnadsträdgårdar ska leva mellan USDA områdena 10 och 11. Bottle palmer behöver full sol till del skugga och föredrar en miljö som är isolerad från vinden. De klarar mycket dåliga markförhållanden och saltstänk, tack vare den hårda miljön i Round Island, men som vårdar en flaska palm med bra jord och ett gödselmedel stimulerar trädet att hålla sig friska och växa snabbare.

En del använder flaska palmer i container trädgårdsskötsel, där de gör ganska bra. Tack vare den långsamma tillväxten, tar det lång tid för ett träd att växa ur en container, och användningen av containrar tillåter människor att flytta träd som behövs. I svalare klimat, till exempel, kan en flaska palm hållas inomhus vid dåligt väder, och flyttade utomhus för de varma sommarmånaderna. Flaska palmer också göra bra inomhus Tropic trädgårdar, så länge de får massor av sol.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.