Hur kan jag spara energi?

Människor som vill spara energi och minska kostnaderna kan göra flera saker för att uppnå sina mål. De bör göra enkla förändringar runt huset så att energi inte går till spillo.

Rengör eller byt ugnen filtret gång i månaden för att spara energi. När smuts och damm täppa till filtret har ugnen arbeta hårdare och så småningom bryta ner. Få husets värmesystem inspekteras regelbundet. Årligt underhåll kan spara på uppvärmningskostnader, minska dem upp till fem procent. Dessutom får en programmerbar termostat installerad. Om den programmerbara termostaten automatiskt sänker temperaturen tio grader i åtta timmar per natt, kommer värmeräkningen också sänkas med tio procent.

Register och ventiler i hemmet bör dammsugas regelbundet. Låt inte möbler och draperier att blockera luftflödet. Använd billiga plast avvisare att kanalisera luft under stolar och bord. Nära gardiner och rullgardiner på natten för att stänga ute den kalla luften. Öppna gardiner och rullgardiner under dagen så att solen kan värma huset. Glöm använder rumsuppvärmning, de är dyra att använda och farliga. Om ett hus har hårda eller kakel golv, köpa skingras mattor för att hålla huset varmt.

Om en husägare går på semester, ska hon sänka termostaten på 55 grader Fahrenheit (12,8 grader Celsius). Detta sparar energi och håller vattenledningar från frysning. Det finns inget värre än att komma hem från semester till en översvämmad källare.

ägare vedeldade eldstäder bör få dem rengöras regelbundet för att spara energi. När en eldstad används, vrid termostaten till 55 grader (12,8 grader Celsius). Om detta inte görs kommer den varma luften från ugnen flyga upp i skorstenen. Detta är slöseri med både energi och pengar. När du inte använder den öppna spisen, bör spisen spjäll förseglas och glasdörrar ska alltid hållas stängda. Människor som aldrig använder sina eldstäder bör använda glasfiber isolering för att stänga den slutna, med silikon täta används för att täta luckorna.

Andra tips för att spara energi inkludera sänka termostaten på varmvattenberedare till 120 grader Fahrenheit ( 48. 9 grader Celsius). När diska eller kläder i diskmaskinen eller tvättmaskinen, alltid gör en full last, och tvätta kläder i kallt vatten. Lufttorka rätter istället för att använda diskmaskinen är uppvärmda torkning funktion. Grenuttag är idealiska för alla typer av elektronik i hemmet. När en husägare vill stänga av elektronik, kan hon använda grenuttag att stänga för att hålla elektronik från att använda stand-by läge. Datorer och bildskärmar ska stängas av när den inte används. Använd takfläkt för att hjälpa till att kyla ner huset på sommaren. Under eftermiddagen och tidig kväll, stänga av onödig belysning för att hålla rummen svala. En central air conditioner bör rengöras regelbundet. Ställ luftkonditioneringsanläggningar fläkt "på" istället för "auto". "På"-funktionen tillåter luft att cirkulera på en kontinuerlig basis. Om huset har en automatisk termostat, som den mellan 78 till 80 grader Fahrenheit (25,6 till 26,7 grader Celsius) när familjen går och lägger sig eller lämnar huset. Använd kompakta lysrör för att spara energi. De använder mindre energi och håller längre än vanliga glödlampor. Köpa objekt som har en Energy Star ®-etiketten, eftersom produkter som uppvisar denna etikett har mött strikta riktlinjer som fastställts av US Department of Energy.

Ett annat bra sätt att spara energi och minska kostnaderna är att undvika att ta ett bad. Detta betyder inte att folk ska träna dålig hygien. Det betyder bara att folk borde ta duschar istället, eftersom duschar använda mindre vatten och värme. Dessa är bara några sätt att konsumenterna kan spara energi och pengar i hemmet. Samråd med lokala energileverantör kan ge mer användbara tips som hjälper stöd i målet att bli savvier att spara energi.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.