Vilka är Leakey’s Angels?

Vissa människor hänvisar till tre framstående kvinnliga forskare som arbetat med sponsring av paleontologen Louis Leakey som "Leakey's Angels. " Dessa kvinnor alla sökt Leakey ut och bad honom att hjälpa dem att hitta forskning positioner och var och blev känd inom sitt område . Leakey, naturligtvis sponsrade, och hjälpt många andra studenter i Primatology, zoologi och paleontologi, men Leakey's Angels blev lika känd som Leakey, i sin egen rätt.

Louis Leakey är berömd för sin upptäckt i Afrika resterna av de äldsta kända Hominid. Kvarlevorna kallades "Lucy" och upptäckten var en betydande bidrag till området paleontologi och studiet av Hominid utveckling. Leakey blev en väldig kraft på området, och han började utveckla ett intresse för att studera människoapor i deras naturliga livsmiljöer, vilket banade väg för hans änglar.

Jane Goodall, en brittisk kvinna, arbetat med Leakey i 1950, och hamnade går till Tanzania för att studera schimpanser. Hon banat väg för innovativ fältarbetet teknik som inriktades på att få djuren bekvämt runt henne så att hon kunde studera naturliga beteende. Under 1960-talet träffade Leakey Dian Fossey, en amerikansk kvinna som ville arbeta med gorillor. Han hjälpte henne att hitta en tjänst som forskare i Demokratiska republiken Kongo, och hon flyttade till Rwanda för att göra ytterligare efterforskningar. Den tredje av Leakey's Angels är Birute Galdikas, en tysk-kanadensisk som infördes till Leakey på 1970-talet. Skillnad Goodall och Fossey, Galdikas faktiskt hade utbildning och erfarenhet inom området, och hon närmade Leakey att diskutera studier av orangutanger. Hennes studier ägde rum i djungeln i Indonesien. Galdikas krediteras med mynta uttrycket "Leakey's Angels", diskuterar tre kvinnor i en bok 1995.

Dessa kvinnor gjort ovärderliga bidrag till området Primatology, och också att studera de specifika människoapor de fokuserat på. Varje publicerat ett antal gånger, lägga till nya insikter och information till den samlade kunskap på området, och de betraktas som några av de främsta kvinnliga zoologer av 20th Century. Leakey's Angels blev också mycket involverad i bevarande, ökad oro för hälsan hos sin forskning ämnen i naturen, och driver krav på skydd av vilda djur över hela världen. Deras liv och forskning har också profilerat i flera biografier och dokumentärer.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.