Vad var det Pungvarg?

Pungvarg var ett köttätande pungdjur som varade fram till modern tid i delar av Tasmanien. Som av 1980-talet, är Pungvarg antas vara utdöd, eftersom den senast registrerade exemplar observerades på 1930-talet. Dessa intressanta djur har ofta framhållits som ett exempel på konvergent evolution och många monterade prover kan ses på displayen i museer i både Europa och den australiska regionen. Många av dessa museer har också samlingar av skelett och andra delar av Pungvarg exemplar.

Liksom andra pungdjur skulle Pungvarg inte har genererat en moderkakan att stödja embryon i kroppen när de utvecklat. Som en följd föddes thylacines tidigt och tvingades att klättra i påsar om moderns kropp för att slutföra utvecklingen. Med tanke på att Pungvarg var ett rovdjur, kan detta ha varit lite besvärligt för mamman som hennes unge växte. Du kan höra Pungvarg kallas "Tasmanian Tiger" eller "Tasmanian Wolf. " Fysiskt, dessa djur starkt liknade hundar, med skelett som är så liknar den moderna hunden att det kan ibland vara svårt att urskilja skillnaden. De var märkta med distinkta svarta ränder, förmodligen för att hjälpa dölja djuren på de jagade, precis som ränderna av Tiger.

Befintliga exemplar tyder på att Pungvarg var gulaktigt grå till sandig brun till färgen. Dessa djur dog ut i Australien för tusentals år sedan, troligen till följd av påtryckningar från djur som dingos, tillsammans med mänskliga jägare. Aboriginal konst från perioden antyder att Pungvarg behandlades som en födokälla av många människor. I den mer skyddade miljön i Tasmanien, uthärdat Pungvarg i den 20: e århundradet, då de europeiska bosättarna dödade djuren bort av rädsla boskap predation. är en vidareutveckling av den Pungvarg ibland kallas "konvergent" eftersom djuren är anpassade för att fylla en nisch som fylldes av hundar och vargar i andra delar av världen. Detta utdöda pungdjur hittade en lucka att fylla och det fyllde det, att bli en topp-nivå rovdjur som utfodrats med en rad andra pungdjur. Den senast kända levande Pungvarg var "Benjamin", en enda person som dog i fångenskap på 1930-talet.

Det har talats en del om att försöka klona Pungvarg, med genetiska materialet bevaras i museum exemplar. Detta talar kan knappast någonsin utvecklas till en kloning program, av olika skäl, inte minst genom det faktum att människor kämpar för att rädda hotade arter med levande individer, och ett sådant program skulle förringa dessa insatser.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.