Vad är tättingar?

tättingar är fåglar i ordningen Passeriformes, som råkar vara den största och mest varierande aviär ordning. Det finns uppskattningsvis sex tusen arter i denna aviär ordning, utspridda över hela världen. Många är bekanta med tättingar eftersom dessa fåglar är så riklig, sparvar, starar och duvor, tre vanliga fåglar, alla tättingar. Faktum sparvar låna sitt namn till turordningen, passer betyder "sparv" på latin.

Fåglar i denna ordning är ibland kallas sångfåglar, eftersom många av dem producerar särskiljande och ibland ganska vackra sånger. Dessa spår är aktiverat av Syrinx, ett specialiserat sång orgel i fåglar som ligger vid filialen i lungorna. Placeringen av Syrinx tillåter fåglar att producera två olika ljud samtidigt. Men inte alla tättingar sjunga, och som ett resultat av många biologer föredrar att klassificera dem som sittande fåglar, eftersom tättingar har en distinkt anatomi som gör att de abborre, och detta är ett av de särskiljande dragen i ordning.

skillnad från icke-sittande fåglar, tättingar har en tå som är vänd bakåt. Detta ger dem möjlighet att klämma på något att abborre, medan andra fåglar skulle helt enkelt faller bort. Många tättingar också har vassa, krökta klor som hjälper dem att gripa de ytor de abborre på. Tättingar har funnits i minst 60 miljoner år, beroende på fossila bevis, så uppenbarligen detta drag har fungerat ganska bra för dem.

Flera andra funktioner märke tättingar. Många lägger färgade ägg, till exempel, skiljer dem från andra fåglar, som pinne med en standard-fråga vitt. Tättingar tenderar också att vara mindre än andra avians, trots sin storlek är ganska varierande, och vissa behöver få mycket stora.

i ordningen Passeriformes, finns det tre huvudsakliga sub-order. Fåglar i Acanthisitti underordningen är begränsade till Nya Zeeland i moderna, även om de kanske har en gång varit större spridning över hela världen, dessa tättingar kallas även Klippsmygarna. Den Subosciner Underordning ingår tättingar finns främst i Sydamerika, och dessa fåglar kallas också suboscines. Den Passeri Underordning, den största, omfattar fåglar som kallas oscines, och dessa fåglar finns över hela världen.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.