Vad är strandpart områden?

strandpart områden är fysiska platser som kännetecknas av förekomsten av vatten. Ordet strandkanter "härstammar från det latinska ordet för stranden, och historiskt hänvisade särskilt till rinnande vatten. I moderna användning, dock innehåller en strandstaterna område någon kropp av sötvatten, rörliga eller stilla, och marken i närheten av vattnet. Marken nära vattnet kan kallas strandzonens, i en hänvisning till det faktum att det är mycket formas och påverkas av närliggande vatten. Det som kännetecknar en strandskogar område varierar kraftigt, beroende på ett antal egenskaper. Till exempel är området runt en säsongsbetonad ström i allmänhet skiljer sig från det runt en flod som är närvarande hela tiden, eftersom olika typer av vegetation och djur stöds. Höjd kan också spela en roll, en alpin strandkanter område, till exempel, skiljer sig mycket från ett lågland en. Klimatet historia i området kan bidra så bra, som klimat bidrar till att forma naturlandskapet utöver fastställande av storleken på vattenförsörjningen.

Ekologiskt, strandvegetation områden är av stor betydelse. Friska strandkanter områden erbjuder livsmiljöer, kontroll av erosion, minska föroreningar och ge andra fördelar. Osunda dem kan bidra till miljöförstöringen nedströms. Till exempel, om gruvdrift har skalat vegetationen från stranden av en flod, skapar detta sediment som kan glida nedströms, transporterar föroreningar och ändra karaktär av vattnet så att inhemska fiskarter inte längre kan leva på det.

Växter och träd som växer i strandkanter områden är ofta förtjusta i vatten, och kan vara ganska varierande. Många djurarter också dra nytta av strandskogar områden av naturtyper. Vegetation kan ge näring till växtätare, medan köttätare kan dra nytta av smörgåsbord av djur kommer att äta och dricka vid floden. Hälsa strandsystemen områden också har en påverkan på vattenmiljön, inklusive sjöfåglar och fiskar.

för människor, kan sådana områden ge möjligheter till rekreation, men också ger fördelar såsom att hålla temperaturer från att bli för lågt eller för högt, viltvård jord så att sediment inte ruinera vattenvägar för navigering och bevattning, filtrering föroreningarna att minska skador på miljön och ger rikliga möjligheter till jakt och fiske. Strandpart restaurering är ett miljömål i många delar av världen där människor arbetar för att återställa skador som orsakats av mänsklig verksamhet, att hjälpa miljöer anpassa sig till växlande klimat, och att kontrollera föroreningar på nya sätt.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.