Vad är mokele Mbembe?

utseendet liknar en sauropod dinosaurie och ungefär samma storlek som en stor flodhäst, är mokele Mbembe ett kryptiskt som sägs bebo bassängen i Afrikas Kongofloden. Dess namn kommer från traktens infödingar och betyder "en som stoppar flödet av floderna" i Lingala. Varelsen uppges vara en växtätare och bo på djupt vatten vid floden böjar Kongo.

Liksom andra påstådda sjö monster som Ogopogo och Loch Ness-odjuret, mokele Mbembe fysiska beskrivning varierar beroende på vittnen. Vissa rapporter hävdar att det liknar den utdöda Sauropoda, med lång hals och litet huvud, medan andra säger att det liknar en modern sådant djur som en elefant och noshörning. Samtidigt noterade biolog och Cryptozoology forskare, Dr RP Mackal, theorizes att mokele Mbembe är en reptil, liknade en leguan mer än däggdjur och groddjur. Infödda i Bohà byn, tror dock att mokele Mbembe är en ande snarare än en fysisk varelse.

Ytterligare beskrivningar av varelsen inkludera sådana detaljer som en krage på baksidan av huvudet, som liknar den du hittar på manlig kyckling, liksom ett enda horn sticker ut från pannan. Färgen på mokele Mbembe hud är allmänt erkända för att vara rödbrun. En av de tidigaste dokumenterade rapporter om mokele Mbembe kommer från en 1776 bok skriven av fransk missionär, Abbé Lievain Bonaventure, som rapporterade såg gigantiska fotavtryck i Kongofloden område med omkrets på cirka tre meter (1m) och placerade två meter (2m) isär. Flera expeditioner har inletts för att spåra mokele Mbembe, med början på 1880-talet efter Belgien tog över Kongo. Dock har ingen gett konkreta bevis för varelsens existens.

mokele Mbembe sägs att tillbringa sin dag klättring flodstranden till foder för växter och frukter. Trots alla rapporter tycks instämma att det är en växtätare, har mokele Mbembe varit kända för att bli våldsamma med människor och särskilt flodhästar som står i dess väg.

Skeptics av mokele Mbembe påpeka att det inte finns tillräckliga vetenskapliga uppgifter för att bevisa förekomsten av den legendariska varelsen. Men den Likouala Swamp i People's Republic Kongo, som är grogrund för många mokele Mbembe iakttagelser, fortfarande 80% outforskat och täcker en terräng som är större än delstaten Florida, ungefär 55. 000 kvadrat miles. Medan Kongo inte har gett belägg för en levande dinosaurie i nuläget, har expeditioner till området avslöjat andra nya djur, t. ex. en ny underart av Tofslös Mangabey apan upptäcktes under en expedition 1986.


Kommentarer

  • Om oss
  • Reklam
  • Kontakta redaktören
  • Få nyhetsbrev
  • RSS-feed

Redaktör: Beáta Megyesi
Nyheter redaktör: Christiane Schaefer

Kundservice: Mats Schaefer,
Helena Löthman

Tel: +46 00 79 22 00
Fax: +46 00 79 22 01

© Copyright 2014 Debok.net - All rights reserved.